Így segíthet a zöld tea a fogyókúrában

#diéta #fogyókúra #zöld tea #alkohol
2020.12.28.

A cukros innivalókat érdemes felváltani vízre vagy nullkalóriás zöld teára, már csak azért is, mert segíthet a fogyásban.

Egy tanulmányban azt vizsgálták, mi történik, ha valaki zselés cukorkából vagy cukros üdítőből visz be extra 450 kalóriát. A cukorkaevők önkéntelenül is kevesebb kalóriát vittek be másból, de az üdítős csoport tagjai nem. Ők 4 hét alatt híztak 1 kilót. Ha egy kerti party-n alkohol kínálnak, az első alkoholos italt kísérje alkoholmentes, alacsony kalóriatartalmú folyadék, például ásványvíz, ne pedig sör vagy bor. Ízesítésnek kiváló a menta, a citrom vagy a fagyasztott eper.

Az alkoholban sok a kalória, ráadásul az önkontrollt is befolyásolja, így könnyebben enged az ember a rágcsálnivalók és más ételek csábításának. Kiváló alternatíva, pláne a nagy melegben a hűs zöld tea, ami még a fogyást is segíti.

Hogyan segíthet a zöld tea a fogyókúrában?

Néhány tanulmány azt állapította meg, hogy átmenetileg növeli a kalóriaégetés mértékét, valószínűleg a katekin nevű anyag révén. Az antioxidánsok miatt az immunrendszernek is jó, de a koffeintartalmára nem árt odafigyelni.

Igazolódott a zöld tea memóriajavító hatása - kattintson tovább!

A teázás mellett nagyon fontos odafigyelni az elegendő alvásra is. Kiderült ugyanis, hogy napi 1 órával több alvás 1 év alatt 6 kilóval kevesebbet is jelenthetne a Michigani Egyetem kutatói szerint. Ha a céltalan tevékenységeket és a meggondolatlan nassolást inkább az alvás váltja fel, akár 6 százalékkal is csökkentheti a kalóriabevitelt.

Forrás: Napidoktor