Ezeket látta már?

Zöldséges-szószos tortilla - egészséges recept zöldségimádóknak

tortilla, recept, zöldség, egészséges, mit eszik az ország, szavazás

A tortilla lap felhasználása végtelenül egyszerű és sokoldalú. Jó ha mindig lapul 1-2 csomag a szekrényben, ha valami gyorsat, finomat, egészségeset szeretnénk készíteni.

Hozzávalók

  • 4 darabhoz
  • 4 teljes kiőrlésű tortillalap (30 cm-es)

A szószhoz:

  • 2 tojássárga
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 5 ek. paradicsomszósz
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1,5 dl olaj (amennyit felvesz)

A töltelékhez:

  • 2 piros kaliforniai paprika
  • 1 fej káposzta
  • 6 tojás
  • 2 cukkini
  • 0,5 dl olaj
  • 6 szál zöldhagyma
  • 10 dkg kevert saláta

Elkészítés

1. A sütőt 220 Celsius-fokra előmelegítjük, egy tepsit pedig kibélelünk sütőpapírral. A töltelékhez a paprikákat megmossuk, a tepsibe fektetjük, az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15 percet sütjük. Amikor kész, kivesszük és letakarjuk. Ha a paprikák kihűltek, a héjukat leszedjük és a húsukat csíkokra szeljük.

2. A káposztát megmossuk, leveleit vékony csíkokra vágjuk, majd besózzuk és fél órát állni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük, majd amikor kész, lehűtjük, megpucoljuk és kettévágjuk. A cukkinikat megmossuk, csíkokra szeljük és az olajon megpirítjuk, a hagymát pedig megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. A káposzta levét kinyomkodjuk.

3. A szószhoz mixerbe tesszük a tojássárgákat, a mustárt és a paradicsomszószt. Belefacsarjuk a citrom levét, a bazsalikomot pedig megmossuk, leszárítjuk, leveleit lecsipkedjük és a mixerbe dobjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és simára keverjük. Ezután folyamatos keverés mellett annyi olajat csorgatunk hozzá, hogy krémes állagú legyen.

4. Az összes zöldséget és a kevert salátát összeforgatjuk a paradicsomos szósszal, majd óvatosan hozzáadjuk a tojást is és laza mozdulatokkal elkeverjük. A tortillákat szárazon néhány pillanat alatt megpirítjuk, majd elkenjük rajtuk a szószt. Megszórjuk a zöldségekkel és feltekerjük. Tetszés szerint egészben vagy félbevágva tálaljuk.

  • Munka: kb. 1 óra
  • Fogyasztható: azonnal
  • 1 adag: 353 kcal

Recept: Kiss Barnabás. Fotó: Tamási Gábor.

Mit eszik az ország? Szavazzon ön is!

A nagy gasztrofelmérés kampányunkban a magyarok kedvenc egészséges ételeit keressük. Szavazzon ön is, töltse ki a kérdőívet! Kattintson ide: >>>

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához