Ezeket látta már?

Mikor együnk? Ilyen az egészséges táplálkozás napi beosztása

táplálkozás, diéta, reggeli, vacsora, étkezés

Ebédelni valóban délben kell? Meddig ajánlott reggelizni és mikor ér véget a vacsoraidő?

A nap folyamán érdemes egyenletesen eloszlatni a kalóriabevitelt, így megelőzhetjük az elhízást és az energiaszintünket is egyensúlyban tarthatjuk. Ehhez pedig napi háromszori főétkezés javasolt, reggeli, ebéd és vacsora formájában.

Mutatjuk, mikor érdemes megejteni ezeket az étkezéseket:

Reggeli: 7-8 óra körül

A nap legfontosabb étkezését legkésőbb délelőtt 10-ig érdemes elfogyasztani, mivel nem jó, ha nincs elegendő szünet két étkezés között. A reggelivel alapozzuk meg a napi energiaszintünket, ezért érdemes minél bőségesebbre szabni.

Ebéd: 12-14 óra körül

A legjobb, ha reggeli után 4 órával fogyasztjuk el az ebédet. Ez ugyanis elegendő idő arra, hogy megemésszük a korábban elfogyasztottakat, de nem túl sok ahhoz, hogy csökkenjen vércukorszintünk és ezáltal elfáradjunk.

Vacsora: 18-20 óra körül

A pihentető alvás érdekében nem érdemes teli hassal lefeküdni, ezért fontos, hogy minimum 2 órával a lefekvés előtt fogyasszuk el vacsoránkat. Ilyenkor érdemes figyelni arra is, hogy mit eszünk. Hiszen a nehezen emészthető ételek megnehezíthetik az éjszakánkat.

Szeretne egészségesen élni? KAttintson erre az oldalra, válaszoljon kérdéseinkre október 1. és november 30. között, és derítsük ki együtt, hogy mitől lesz fittebb a magyar!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: egeszsegkalauz.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához