Ezeket látta már?

Újévi gondolatok - az egészségről

Újévi útravalók – gondolatok az egészségről! Ebben a cikkben arról szeretnék írni, mint gyakorlott orvos és gyógyító, én mit értek az egészség fogalma alatt.

Egészség. Milyen egyszerű szó, amely mindenkinek mást és mást jelent. Sok ember egyszerűen a különböző betegségek megnyilvánulásának hiányát érti alatta, és egyfajta állapotként értelmezve a kifejezést. Az ilyen emberek csak a fizikai testre koncentrálnak, a gondolkodás és a lélek egészsége nélkül. Elintézik a dolgot annyival, hogy az egészség "Isten ajándéka", ezáltal felmentve magukat önnön sorsuk irányításának felelőssége alól. Elfelejtik a régi szlogent: "Csak kérni kell és megadatik" és a "Segíts ember magadon, az Isten is megsegít" mondat is távol áll tőlük.

Újévi gondolatok - az egészségről

Az Univerzumban csak a változás állandó. Az állandó fejlődés ránk, emberekre is igaz, minden nappal tapasztaltabbak, bölcsebbek leszünk, minden nap változunk valamiben. Szerintem az egészséges ember nemcsak hogy tünetmentes, hanem megfelelően fejlődik testileg – tudatilag – szellemileg egyaránt.

Az élet különböző területeiről jövő ingereket egyaránt jól dolgozza fel – nincs benne félelem semmi iránt. Az állandó dinamikus változáshoz bátorság, önbizalom, és hit is szükséges. Ha ez rendelkezésre áll, az ember nem stresszeli be magát semmilyen szituációban, hanem örömmel teljes nyitottsággal néz körbe, mert tudja: vele együtt minden élő és élettelen teremtmény ugyanazon Isten műve, és minden új dologban megtalálja a Mennyei Alkotó intelligenciáját és szeretetét. Ezért nem tesz olyan dolgot embertársainak, amit ő sem szeretne átélni.

Az egészséges ember tudja, hogy fiatalabb soha nem lesz, de minden nap egy új ajándék az Élettől, amelytől szép és örömteli dolgokat fog kapni. Mindennek eljön az ideje: a fizikai test, a tudat és a szellem fejlesztésének is, és egymás nélkül egyiket sem lehet fejleszteni.

Minden nap sejtjeink ezrei cserélődnek újakra, minden nap új gondolatok születnek régiek helyett – minden nap meg kell válnunk valamilyen régi dologtól vagy berögzült, energiaáramlást gátló blokktól, hogy tovább fejlődhessünk. A folyamatnak ellenállni lehet, de nem érdemes, elég csak arra gondolni, meddig bírjuk kilégzés nélkül.

A teljesen egészséges emberben és körülötte is kiegyensúlyozottan áramlanak a gondolatok, az energiák. Teste és gondolkodása is méregtelen. Szép, tiszta aurával rendelkezik, bársonyos energiamezőjének hála jó vele lenni, és a környezetének adott energiákat a többiek sok szeretettel hálálják meg.

Ha kinézünk egy kicsit a szürke hétköznapok résztvevőire: a szórakoztatóiparban elvárás a "jó kisugárzás". Azt szeretnénk, hogy ilyen ember legyen "a postás, a rendőr, a villanyszerelő..." a főnök, a titkárnő, a szomszéd, vagyis mindannyian – velünk együtt. Vagy a mi vezetésünkkel?

Forrás: Napidoktor
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához