Tavaszi, hagymás receptek

Dietetika
2016. március 11. 12:59
Módosítva: 2016. március 11. 12:59

Finom hagymás receptek, harsogó zöldekkel.

Metélőhagymás kifli

Tavaszi, hagymás receptek

Tavaszi, hagymás receptek

Forrás: EgészségKalauz


Hozzávalók 4 főre

2 dkg élesztő

1 mokáskanál kristálycukor

1/2 dl zsírszegény tej

20 dkg finomliszt

15 dkg teljeskiőrlésű liszt

1 dl joghurt

1 tojás

1/2 dl olaj

csipet só

A töltelékhez:

15 dkg margarin

1 kiskanál só

60 g metélőhagyma

A tetejére:

1 tojássárgája

napraforgómag vagy tökmag

Elkészítés

Az élesztővel, a langyos tejjel és a cukorral kovászt készítünk.

A liszthez hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, az olajat, a sót és végül a kovászt. Dagasszunk belőle közepesen lágy, rugalmas tésztát, majd 1 órán át kelesztjük.

Közben a metélőhagymát apróra vágjuk, a sóval és a lágy Ramával összekeverjük.

A megkelt tésztát négy részre osztjuk. Mindegyiket nyújtsuk egyforma méretű vékony körlappá. Egyet kenjünk meg a metélőhagymás margarin felével, borítsunk rá egy másik lapot, végül éles késsel vágjuk 16 cikkre. Tekerjük fel egyesével a cikkeket. Készítsük el így a másik 2 körlapot is, abból is 16 kis kifli lesz. 10 percet kelni hagyjuk, majd kenjük le tojássárgájával, szórjuk meg napraforgómaggal vagy tökmaggal.

200 fokon sütjük, 10-15 perc.

Tavaszi zöldségleves medvehagymás vajgaluskával

Hozzávalók 4 főre

30 dkg zöldborsó

20 dkg cukkini

3 közepes szál sárgarépa

2 közepes szál fehérrépa

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyemzöld

1 ek teljeskiőrlésű liszt

kevés olaj

fehér bors

Galuskához:

1 tojás

3 dkg Rama

5 dkg finomliszt

10 dkg apróra vágott medvehagyma

csipet só

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Kevés zsiradékon átfuttatjuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Liszttel meghintjük, majd vízzel felöntve készre főzzük, utóízesítjük, ha szükséges.

Galuskához valókat gyors mozdulatokkal összekeverjük, teljesen kidolgozni a tésztát nem szabad, mert kemény lesz. Végül a levesbe szaggatjuk, készre főzzük.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en,Tiktok-on is!

Forrás: EgészségKalauz
# diéta# recept

TÜNETKERESŐ

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához

Címlapról ajánljuk