Ezeket látta már?

Tavaszi, hagymás receptek

Dietetika
2016. március 11. 12:59
Módosítva: 2016. március 11. 12:59

Finom hagymás receptek, harsogó zöldekkel.

Metélőhagymás kifli

medvehagyma-noveny-d00000FA571e339153aa5

Forrás: EgészségKalauz


Hozzávalók 4 főre

2 dkg élesztő

1 mokáskanál kristálycukor

1/2 dl zsírszegény tej

20 dkg finomliszt

15 dkg teljeskiőrlésű liszt

1 dl joghurt

1 tojás

1/2 dl olaj

csipet só

A töltelékhez:

15 dkg margarin

1 kiskanál só

60 g metélőhagyma

A tetejére:

1 tojássárgája

napraforgómag vagy tökmag

Elkészítés

Az élesztővel, a langyos tejjel és a cukorral kovászt készítünk.

A liszthez hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, az olajat, a sót és végül a kovászt. Dagasszunk belőle közepesen lágy, rugalmas tésztát, majd 1 órán át kelesztjük.

Közben a metélőhagymát apróra vágjuk, a sóval és a lágy Ramával összekeverjük.

A megkelt tésztát négy részre osztjuk. Mindegyiket nyújtsuk egyforma méretű vékony körlappá. Egyet kenjünk meg a metélőhagymás margarin felével, borítsunk rá egy másik lapot, végül éles késsel vágjuk 16 cikkre. Tekerjük fel egyesével a cikkeket. Készítsük el így a másik 2 körlapot is, abból is 16 kis kifli lesz. 10 percet kelni hagyjuk, majd kenjük le tojássárgájával, szórjuk meg napraforgómaggal vagy tökmaggal.

200 fokon sütjük, 10-15 perc.

Tavaszi zöldségleves medvehagymás vajgaluskával

Hozzávalók 4 főre

30 dkg zöldborsó

20 dkg cukkini

3 közepes szál sárgarépa

2 közepes szál fehérrépa

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyemzöld

1 ek teljeskiőrlésű liszt

kevés olaj

fehér bors

Galuskához:

1 tojás

3 dkg Rama

5 dkg finomliszt

10 dkg apróra vágott medvehagyma

csipet só

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Kevés zsiradékon átfuttatjuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Liszttel meghintjük, majd vízzel felöntve készre főzzük, utóízesítjük, ha szükséges.

Galuskához valókat gyors mozdulatokkal összekeverjük, teljesen kidolgozni a tésztát nem szabad, mert kemény lesz. Végül a levesbe szaggatjuk, készre főzzük.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben , a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en, Tiktok-on is!

Forrás: EgészségKalauz
# diéta # recept

TÜNETKERESŐ

pulzus ikon

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

keresés

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához
Tünetkereső illusztráció Tünetkereső Orvos válaszol illusztráció Orvos válaszol Gyógyszerkereső illusztráció Gyógyszerkereső Kalkulátorok illusztráció Kalkulátorok

Extra ajánló

Értesüljön legújabb híreinkről hírlevelünkből

Legnépszerűbb

egészségkalauz logo

TÜNETKERESŐ

pulzus ikon

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

keresés

Keresés, pl. fejfájás

Keresés