Tavaszi krumplifőzelék

Dietetika
2017. március 26. 11:57
Módosítva: 2017. március 26. 11:59

Kora tavasszal az erdőt járva magunk is szedhetünk medvehagymát, csalánt, egyéb szezonális vadnövényt. Ezek többsége gyógynövény is, érdemes őket bevinni a konyhába. Most egy egyszerű krumplifőzeléket dobunk fel egy kis zölddel.

Tavaszi kefires krumplifőzelék receptje

Hozzávalók 2 személyre:

600 g krumpli

1 dobozkefir

3-4 db babérlevél

borsikafű

fokhagyma

só, ételízesítő

1 marék csalán

1 marék medvehagyma

Elkészítés:

A felaprított fokhagymát pici olajon megdinszteljük, rádobjuk a megtisztíott, kockára vágott krumplit, összeforgatjuk. Hozzáadjuk a sót, kis ételízesítőt, a borsikafűvet és a babérleveletmajd annyi hideg vízzel feltesszük főni, hogy éppellepje. Ha nincs otthon borsikafű, akkor a szemes bors is megteszi, egy teatojásban. Ha a krumpli megfőtt, két kanálnyit kiveszünk belőle egy kistálba, villával összetörjük, vagy botmixerrel pépesítjük. Hozzákeverjük a kefirt, és ezzel habarjuk be a főzeléket. Rottyantunk egyet rajta. Közben összevágjuk az idény zöldlevelű növényt (csalánt és/vagy a medvehagymát), a főzelékhez adjuk, és egy percig összefőzzük.

(képünk illusztráció)

(képünk illusztráció)

Forrás: EgészségKalauz


Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a X-en,Tiktok-on is!

Forrás: EgészségKalauz
# diéta# recept

TÜNETKERESŐ

Milyen betegségre utalhatnak a tünetei?

Keresés, pl. fejfájás

Írja be a keresőmezőbe a tünetet vagy kattintson a testmodellen arra a testrészre, ahol a tüneteket észleli.

emberi test ábra

Mi a tünetkereső?

Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!

Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához

Címlapról ajánljuk