Ezeket látta már?

Hirdetés

A magánkórház, amelyet egyre több szülő anyuka választ

A koraszülött intenzív osztály a legújabb tudományos eredmények, technikai újdonságok és a kiemelkedő betegbiztonság követelményeinek is megfelel / Fotó: TritonLife

A szülés élménye meghatározó egy édesanya, illetve a család életében. Ezért sem mindegy, hol és miként történik. Az ország legnagyobb magánszülészetén a komfort és biztonság egyszerre teljesül.

„Mint sok más kismama, anyagi okok miatt én is rengeteget dilemmáztam, hogy belevágjunk-e a magánkórházi szülésbe. Végül e mellett döntöttem. Csodálatos természetes szülésem volt, az ellátásról csak jókat tudok mondani. Ebben a pár napban igazából úgy éreztük magunkat, mintha otthon lennénk, csak a folyosó végén bármikor szakszerű segítségért fordulhattam, legyen szó szoptatásról, pelenkázásról vagy bármilyen apró kérésről. Egy olyan támogató légkörben voltunk, ami azt erősítette, hogy képesek vagyunk önállóan ellátni a kisbabánkat, és ennek köszönhetően magabiztosan jöttünk haza a kórházból. Az, hogy a magánkórházban születhetett a fiunk, minden egyes forintot megért” – így mesél egy anyuka a TritonLife Róbert Magánkórházban való szüléséről.

A magánszülészet választása egy ideje már egyáltalán nem „a gazdagok privilégiuma”. Ezt jól mutatja az is, hogy a TritonLife idén az 5 legnagyobb szülészet közé került, független rangsor szerint a legnagyobb öt közé idén először került egy magánintézmény is.

A családközpontú ellátás az egyik alapvető oka annak, hogy egyre többen szülnek magánintézményben. A szülők folyamatos jelenléte, a családi szobákban való ellátás, a babával való bőr-bőr kontaktus (kenguru-módszer) lehetősége, a minél nagyobb arányú anyatejes táplálás elősegítése, az orvosok és ápolók folyamatos, segítőkész jelenléte egyszerre teremt komfortot, nyugalmat és biztonságot.

„A TritonLife Róbert Magánkórház az egyetlen olyan szülészet az országban, ahol nem pusztán állandó szülészeti-nőgyógyászati, neonatológiai és aneszteziológia ellátás van, de PIC II. koraszülött intenzív ellátás is létezik már. Ez azt jelenti, hogy a csecsemőellátás biztonsága és komfortja egyszerre adott olyan esetekben is, amikor egy baba a tervezettnél korábban, esetleg komplikációkkal jön világra – szakemberek szerint ez ma minden tizedik szülésnél fennáll. Koraszülöttség esetén vagy komolyabb megbetegedésnél sem kell elválasztani az édesanyákat gyermeküktől. Nem szállítják át őket más kórházba, hanem – a családbarát ellátás elveinek megfelelően – a koraszülött intenzív osztályon kialakított anya-gyermek szobákba kerülhetnek” – meséli dr. Kocsis István neonatológus főorvos, az újszülött ellátás vezetője.

Alapelv, hogy a páciens partner. Az intézményben mind a várandósgondozás, mind a szülés során, illetve ezt követően, a páciens egyéni igényei a döntőek.

„A pácienscentrikusság a modern szülészet egyik alapköve. Mindenkinek eltérőek az igényei, elképzelései, elvárásai a saját szülési folyamatáról, illetve a fájdalomküszöböt sem lehet általánosítani. A TritonLife-ban mindig is nagy nyitottság volt arra, hogy egyéni elvárásokat teljesítsünk, de úgy látom, hogy a szülészet szerte a világon kezd elmozdulni ebbe az irányba” – állítja dr. Ádám Zsolt szülészeti osztályvezető főorvos, aki szerint fontos, hogy mind a szülést, mind a várandóssággondozást személyre szabott ellátásként kell megvalósítani.

Dr. Ádám Zsolt, a TritonLife Róbert Magánkórház nagyforgalmú szülészeti osztályának szülész-nőgyógyász osztályvezető főorvosa / Fotó: TritonLife Dr. Ádám Zsolt, a TritonLife Róbert Magánkórház nagyforgalmú szülészeti osztályának szülész-nőgyógyász osztályvezető főorvosa / Fotó: TritonLife Forrás: Tritonlife

A TritonLife Róbert Magánkórház nyílt napokat is szervez, melyek során az érdeklődők betekintést nyerhetnek az intézménybe, megtekinthetik a részlegeket, szobákat, számos szakemberrel találkozhatnak, lehetőségük van személyesen beszélgetni, kérdezni, tájékozódni bármely döntés előtt.

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához