Ezeket látta már?

Orosz természetgyógyászok ezt a 6 gyógynövényt javasolják a betegségek ellen

afonya_

Ha könnyen megfázik, gyakran kap el fertőző, gombás betegségeket, itt az ideje az energiatankolásnak. Nézzük, milyen gyógynövényeket használnak az orosz természetgyógyászok!

A világ minden táján tudják az emberek, hogy a megelőzés egyszerűbb, mint a betegségek gyógyítása. Vajon mit használnak az orosz természetgyógyászok az immunrendszer erősítésére?

Csipkebogyó

Ahogy nálunk is, ott is az egyik legrégibb népi gyógyszer. Már a kisgyerekeket is csipkebogyó teával itatják. Magas C-vitamin-tartalma révén immunerősítő, frissítő hatású.

Áfonya

Antioxidánsokban gazdag, vérképző gyümölcsét ott is immunerősítés céljából fogyasztják. A növény leveleinek főzetével viszont ízületi problémákat orvosolnak.

Nyírfanedv

A nyírfanedv, a nyírfa gyökeréből, az ágak felé áramló, tápanyagokban gazdag esszencia, a nyírfa vére. Tavasszal az egyik legjobb természetes ásványi anyag pótló. A tavaszi lombfakadás előtt mindössze 3 hét áll rendelkezésre a csapolására, és a palackozására.

Kányabangita vagy kányafa

Az első fagyok után betakarított bogyós növény termése immunerősítő hatású. Teáját főleg télen, tavasz elején fogyasztják, de az év bármely szakában megerősíthetjük vele a szervezetünk védelmi vonalát.

Dióburok vagy diókopács

A dióburok főzetét önmagában vagy más gyógynövényekkel fogyasztják. Gyomorerősítő hatása a legismertebb.

Immunerősítés gyógynövényekkel? Kattintson tovább!

Csaga tea (chaga)

Az orosz népi gyógyászat nagyágyúja. A csaga gombát porítják és teát készítenek belőle. A gomba ismertebb és gyakoribb oroszországi népi alkalmazásai: általános erősítés, vértisztítás, sebfertőtlenítés és sebkezelés, tuberkulózis, bélférgesség, máj- és szívbántalmak, valamint gyomorfájdalom és gyomorfekély kezelése.

Forrás: EgészségKalauz