Ezeket látta már?

A covid karanténról nevezte el kislányát egy anya - ez lett a gyerek neve

karantén, koronavírus, pandémia, névadás

A koronavírus-járvány miatt bevezetett lezárásokra romantikus érzésekkel emlékszik vissza egy brit anya, olyannyira, hogy a gyereke nevadáskor is ez ihlette meg - azt mondja, nem bánta meg.

A 36 éves Jodie Cross és a férje, Rob szerint a kijárási korlátozások sokat segítettek abban, hogy gyermekük megfoganjon. Jodie a második hullám alatt bevezetett karantén idején esett teherbe.

Korábban a pár hiába próbálkozott a családalapítással, s már kezdtek beletörődni, hogy nem lesz gyerekük, lélekben feladták, és csak a munkájukra koncentráltak, amikor 2020 elején berobbant a koronavírus-járvány. Mint azt a Daily Star-nak elmondták, a pandémia miatt bevezetett kijárási korlátozások nekik jót tettek, ugyanis a hirtelen lelassult, bezárkózott világban jobban tudtak koncentrálni a családalapításra, mint az azt megelőző, pörgős hétköznapokban.

A lezárások miatt a fodrászként dolgozó Jodie egyáltalán nem tudott dolgozni és a férje is sokkal kevesebb időt töltött munkával. A karantén hetei így számukra a nyugalom időszakát jelentették.

Amikor kiderült, hogy kislányt várnak, a férjével úgy döntöttek, a „lezárás (lockdown)” szó után a Lockie nevet adják a babának.

Egy számunkra jó időszakról neveztük el a kislányunkat, nem egy rosszról. Az emberek talán nehezen értik meg, de mi nem bántuk meg, hogy ezt a nevet választottuk a gyereknek – mondja az anya.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Dailystar
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához