Ezeket látta már?

A CT vizsgálatok sugárdózisának csökkentéséért díjat kapott az Affidea

ct

A program keretében a vállalatcsoport havonta több mint 75 000 CT-vizsgálat információit elemzi, átlagosan 40%-kal csökkentve a CT-vizsgálatok sugárdózisát, így növelve a páciensek biztonságát.

Az Affidea, a fejlett képalkotó diagnosztikai eljárások, a járóbeteg- és daganatos betegellátás legnagyobb európai szolgáltatója nyerte az idei LaingBuisson diagnosztikai és alapellátási díját.

A LaingBuisson Awards az egyik legrangosabb díj az egészségügyben, amellyel a kiemelkedő minőségi sztenderdeket felállító és a saját kategóriájukat formáló vállalkozásokat ismerik el. Idén immár 17. alkalommal díjazták a kiemelkedő szakmai teljesítményt, az egészségügyi szolgáltatókra és tanácsadókra fókuszálva.

Az Affidea a betegbiztonságot szolgáló innovatív Dózismenedzsment Programjával nyerte el a díjat. A program keretében a vállalatcsoport havonta több mint 75 000 CT-vizsgálat információit elemzi, átlagosan 40%-kal csökkentve a CT-vizsgálatok sugárdózisát, így növelve a páciensek biztonságát, a magas képminőség fenntartása mellett, a pontos diagnózis érdekében.

A közelmúltban az Affidea magasabb szintre emelte a programot a DoseWatch szoftver 3.2-es verziójának bevezetésével – elsőként az Affidea Magyarország és Spanyolország központjaiban - amelyet az adatok áttekinthetőbb megjelenítéséért egy valós idejű üzleti intelligencia (BI) eszközzel kombináltak.

A projekt következő lépése a kontrasztanyag-adat-menedzsment, amelyben lehetővé válik az információk gyűjtése a kontrasztanyagbeadások klinikai körülményeiről, a jód dózis kockázati tényezőiről, korábbi nemkívánatos eseményekről, valamint az injekció részleteiről (kontrasztanyag típusa, mennyisége, injekciós protokoll). A kontrasztanyaghasználat nyomon követésének és optimalizálásának köszönhetően a cég minden páciensénél személyre szabhatja a kontrasztanyag-injekciót, elkerülve ezzel a felesleges kontrasztanyag beadást.

Horváth Ágnes az Affidea Magyarország ügyvezetője az elismerés kapcsán így nyilatkozott: „Az Év Diagnosztikai Szolgáltatója díj mellett egy újabb, rangos kitüntetésben részesültünk, amire nagyon büszkék vagyunk. Az Affidea magyarországi egészségügyi központjaiban 10 évvel ezelőtt indult az a program, amelynek keretén belül mérni és szigorú szakmai protokollok betartásával csökkenteni kezdtük a pácienseket érő sugárzást a CT vizsgálatok esetén. A páciensek biztonságát szolgáló Dózismenedzsment Programunknak köszönhetően közel 50%-kal csökkentettük a CT vizsgálatok sugárdózisát. Dózistudatos működésünket az Európai Radiológusok Társaságának illetékes bizottsága a legmagasabb, 5*-os minősítéssel ismerte el valamennyi hazai CT laborunkra vonatkozóan."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: Affidea