Ezeket látta már?

Agyevő amőba okozta egy 17 éves lány halálát

amőba, agyevő, fertőzés, halál

A tini úszás közben fertőződhetett meg.

Egy, az agyat károsító amőba okozta betegségben vesztette életét egy 17 éves amerikai lány – írja a New York Post alapján a 24.hu. Megan Ebenroth Georgiában, úszás közben fertőződhetett meg.

A lány július 11-én mártózott meg egy, Dearing közelében fekvő tóban a barátaival. 4 nap múlva aztán fejfájásra ébredt, olyan erősre, hogy kórházba kellett szállítani, ahol kiderült, hogy melléküreg-gyulladást kapott. Antibiotikumot írtak fel neki, és hazaküldték.

A lány éllapota azonban tovább romlott, migrénes fejfájása lett, és egyensúlyvesztés jelentkezett nála. Az anyja szerint a mentális állapota is drasztikusan megváltozott, így visszavitte a lányát a kórházba. Ott intubálták, és mesterséges kómába helyezték, és egy ponton koponyáját is felnyitották. Csak július 24-én azonosították az orvosok azt, hogy az állapotáért a Naegleria fowleri lehet felelős. Ezen amőba jellemzően meleg édesvizekben fordul elő, és nagyon ritka esetekben az orron keresztül képes az agyat elérni, agyhártyagyulladást okozva.

A fertőzés az agyszövetek pusztulásához, az agy duzzadásához vezet, a kórokozóra gyakran hivatkoznak agyevő amőbaként. A betegek 97 százaléka meghal.

Megan egy nappal a diagnózis után, 11 nappal a fertőzést követően vesztette életét. 1962 óta ez volt a hatodik georgiai haláleset, amelyért az amőba felelős.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezek a fiatalok újító javaslatai a függőségek, szenvedélybetegségek leküzdésére!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#szenvedélybetegség

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához