Ezeket látta már?

Egy ideje már kínzó fájdalmakkal, rákosan áll kamerák elé a műsorvezető

George Alagiah, fajdalom, fájdalom, bélrák, daganat, BBC,

Komoly fájdalmak gyötrik műsor közben a népszerű tévést, de kitart, azt mondja, munkája lelkileg segíti őt a rákbetegség elleni küzdelemben.

Hat hónapos szünet után áprilisban ismét visszatért a képernyőre a BBC műsorvezetője, George Alagiah. Elmondása szerint az adások után "teljesen kimerül", ugyanis a rák ellen küzdve, komoly fájdalmakkal élve adja le a híreket.

A BBC News at Six műsorvezetőjénél 2014-ben diagnosztizáltak bélrákot, a gerincénél pedig daganatot is találtak - az élete azóta a rák elleni küzdelemről szól. A 66 éves tévés 17 kemoterápiás kezelésen esett át, de a rák 2017-ben kiújult a szervezetében, s már a gerincénél is találtak kóros sejteket. Jóllehet kínzó fájdalmak gyötrik egy-egy munkanap után, a tévézés az, ami még mindig lendületet ad neki.

Az elmúlt 18 hónapban sokat szenvedtem. Volt, amikor még a fekvés sem esik jól, vagy csak tovább ront a helyzeten, jobb, ha dolgozom. Igaz, mire este kisétálok a híradó stúdiójából, fizikailag teljesen kimerülök, de lelkileg feltöltekezem, erősebbnek, fiatalabbnak érzem magam.

Az egykori külföldi tudósító hozzátette, hogy óriási lökést ad számára, hogy olyan emberek veszik körül a munkahelyén, akik nem beteg emberként bánnak vele, hanem csak úgy, mint egyébként mindig - mint amikor még teljesen egészséges volt.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: Mirror
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához