Ezeket látta már?

Elhunyt a debreceni Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója

halál, gyász, aaron carter, énekes

Az elhunyt igazgató 62 éves volt.

Életének 62. évében elhunyt Szilvássy Judit egyetemi docens, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájának igazgatója, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Tanszék vezetője – írja a Haon.

Szilvássy Judit 1999-től kezdve dolgozott a Debreceni Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján, 2018-tól kezdve tanszékvezető egyetemi docensként irányította a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Tanszéket. 2020-tól pedig a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatói teendőit látta el.

Szilvássy Judit elsőként írta le a cochleába ültetett elektród rendszer működésének téringerlés koncepcióját, és véfzett cochleáris implanrációt munkatársaival együtt egyidejű siketségben és vakságban, osteogenesis imperfectában, illetve epilepsziában szenvedő betegen. Emellett a hazai gyakorlatban elsőként vett részt agytörzsi implantáció elvégzésében, illetve az ún. ASSR technika bevezetésében hazai audiológiai gyakorlatba.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: haon
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához