Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: keringési panaszokkal és fejfájással számolhatunk kedden

fejfájás, keringési panaszok, időjárás kedd

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint februárhoz képest tavaszias az idő, de a szervezetünket megviselheti.

Az átvonult második hidegfront mögött is folytatódik az enyhe idő. Már a hónap eleje óta teljesen felborult az időjárásunk.

Frontérzékenyeknek a meteogyógyász: februárban rendkívüli hidegfront utáni helyzet! Meteo Klinika TV

A két egymást követő hidegfront sem tudta jelentősen megtörni ezt a február eleje óta fennálló példátlan tavaszi időt.

A légtömegcsere ellenére alig esik vissza a hőmérséklet, de a reggeli órákban többfelé kell fagyra és ködös-párás időszakokra számítani ami kedvezőtlen az ízletesek és a görcsös problémákkal élők számára. Napközben többnyire kedvező, napos időszakra számíthatunk, de a különösen a Dunántúlon élők számára jelentős terhelő hatás lesz a megerősödő északnyugati szél, ami azért az ország nagy részén is érezteti a hatását. Gyakran jelentkeznek különböző eredetű fejfájások és a jelentős hőingás erősíti a keringési panaszok előfordulását is.

Érdemes kihasználni ezt a napot a kültéri és jelentősebb terheléssel járó programjaink elvégzésére, még viszonylag jó lesz a levegő minőség is. Aki most is tapasztalja ezeket a tüneteket, feltétlenül gondoljon a frontérzékenységre, mert ez ma már gyógyítható! A fokozott érzékenységet mindig alapos személyes vizsgálatok alapján kell megállapítani, és személyre szabott gyógymódokkal kezelni. Ennek feltételei és korszerű eszközei a Meteo Klinika meteogyógyászatán állnak rendelkezésre. Ha valóban gyógyulni szeretne, bejelentkezés: 06-1-296-0513.

Szabadtéri:

A február közepéhez képest szokatlanul kedvező de összességében nem problémamentes kültéri viszonyokra számíthatunk. Inkább a reggeli órák lesznek problémásak, több helyen még fagyokra és ködre is számíthatunk. Napközben jobb lesz a helyzet, de futó zápor helyenként előfordulhat. Akik rosszul tűrik a szelet, számukra a Dunántúlon megerősödő szél igen kedvezőtlen.

Balesetveszély:

Reggel többfelé ködfoltok, napközben elszórt záporok és megerősödő szél rontja a közlekedési feltételeket. Kora reggel még fagyokra, télies indítási viszonyokra számíthatunk a fagyveszélyesebb helyeken.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezért van veszélyben az, akinek alacsony a vérnyomása

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

magas vérnyomás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához