Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: kemény csütörtök vár a fejfájósokra

orvosmeteorológia, front, fejfájás, ingerlékenység

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint viszonylag széles skálán mozognak azon a panaszok, amik a hét hátra lévő részében jelentkezhetnek.

A változó humánmeteorológiai helyzetek sok ember esetében okoznak alvászavarokat! Sőt, az időjárás-érzékenység egyik leggyakoribb tünete az alvásminőség romlása, ami nagyon súlyos következményekkel is járhat! Frontérzékeny?

Alvási zavarok és sztrókveszély! Az okokat és következményeket nézze meg a meteogyógyász® mai videójában!

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön front nem érkezik térségünkbe, az ország nagyobb részén kellemes időre számíthatunk. Szervezetünk továbbra is mentesül az extrém igénybevételektől, érdemes kihasználni a nyugodt időszakot. A keleti tájakon azonban enyhébb front jellegű panaszok jelentkezhetnek, ott az időjárás tekintetében is nagyobb változékonyság lesz jellemző.

Nyugaton az ilyenkor szokásosnak megfelelő hőmérsékletű időre van kilátás, a szervezetünket sem érik megterhelő hatások. A kedvező humánmeteorológiai helyzetet ki lehet használni pihenésre, regenerálódásra, ezzel együtt az immunrendszer erősítésére is. A nyugodt időben pihentető lehet az alvás, amire nagy szükség van a múlt heti csapadékos, rendkívül nagy igénybevételt jelentő időszakot követően.

Helyenként kifejezetten hűvös lesz a hajnal, ezeken a területeken pedig a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élőknek felerősödhetnek a panaszaik. Reggel érdemes könnyedén, tehermentesen átmozgatni a sajgó testrészeket. Napközben aztán gyorsan szűnnek a tünetek, gyors melegedés várható. Ezzel együtt viszont a vérnyomás- és keringési panaszok fokozódhatnak kissé, ezért amennyiben érintett, akkor ebben az időszakban lehetőleg próbálja kerülni a nagyobb megerőltetéseket. Délutánra várhatóan jelentősen javul majd a helyzet.

A fejfájás a keleti tájakon lehet gyakoribb és intenzívebb, errefelé akár egész nap is kitarthatnak a kellemetlen tünetek.

Szabadtéri tevékenységek

A nyugati tájakon az idő kedvező a nyaralók számára, a körülmények kedveznek a szabadtéri programoknak, városi sétáknak, aktív pihenésnek. Kelet felé haladva viszont növekszik a felhőzet, és csapadéknak is nagyobb az esélye, ezért érdemes esernyőt is kéznél tartani.

Milyen idő lesz csütörtökön?

Csütörtökön a megnövekvő a fátyolfelhőzet miatt szűrt napsütésre készülhetünk. Délen, délkeleten vastagodhat meg a felhőtakaró és ezeken a tájakon eső, záporok várhatóak délután és az este folyamán, de egy-egy zápor a Dunántúlon is kialakulhat. Az északi-északkeleti szél helyenként nyugaton és délkeleten megélénkülhet. Hajnalban 8-15, délután 22-27 fok között alakul a hőmérséklet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Kínzó, lüktető fejfájás - így csillapíthatjuk

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#fejfájás

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához