Ezeket látta már?

Gyászolnak a mentősök, hirtelen elhunyt a szakma ikonja

halál

Az elhunyt, kiemelkedő tudású szakember évtizedekig a rohamkocsi-szolgálat egyik tartópillére volt.

"Életének 83. évében váratlanul elhunyt az Országos Mentőszolgálat történelmének egyik legjelentősebb főorvosa, dr. Szegeczky Dezső. A mindig kedves, rendkívül halk szavú mentőorvos a legkiemelkedőbb tudású szakemberek közé tartozik, akik valaha a mentőknél teljesítettek szolgálatot. Nem volt a mentésnek olyan szakterülete, melynek gyakorlatát ne ismerte és ne fejlesztette volna. A rendkívüli tudású orvos fiatalon került a mentőkhöz, így az elmúlt több, mint 50 év során jelentős mértékben alakította a helyszíni betegellátás fejlődését egész Magyarországon." - olvasható az OMSZ közösségi oldalán.

Évtizedekig a rohamkocsi-szolgálat egyik tartópillére, a napjainkban használt beavatkozások és eljárások egyik kifejlesztője volt. Induláskor elszánt harcosa volt a hazai légimentés megteremtésének és felépítésének. Alapítója a hazai sürgősségi gyermekgyógyászatnak és a gyermekmentésnek, de az egyetemi- és egyéb szakoktatások legendás tanára is volt.

"A mosolygós szakember, aki 1963-tól 2013-ig tartó ötven éves szolgálata alatt megszámlálhatatlan életet mentett meg, köztük rengeteg gyermekét, leírhatatlan űrt hagy maga után a bajtársi közösségben, ahol generációk tanulhattak tőle. Az Országos Mentőszolgálat saját halottjának tekinti a magyar mentésügy legendás ikonját. Isten veled Dezső bácsi!" - írták a bejegyzésben.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: facebook.com/orszagosmentok