Ezeket látta már?

Cserkésztársaival utazott a vonaton, amikor hirtelen összeesett a gyerek - ezt tette a kalauz

gyermek újraélesztés mentők OMSZ

A cserkészek a mentők telefonos instrukció szerint azonnal megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek a lány életéért.

A tatabányai vasútállomáson lett rosszul az a 15 év körüli német lány az egyik nemzetközi vonaton, akihez ma reggel kérték a mentők gyors segítségét. Cserkésztársaival utazott, amikor hirtelen összeesett és rángatózni kezdett, ezért barátai azonnal a segítségére siettek - osztotta meg a történetet közösségi oldalán az OMSZ.

Értesítették a kalauzt, miközben a többiek mentőt hívtak és mentésirányító bajtársunk utasításai alapján megvizsgálták a fiatal beteget, aki már nem lélegzett. A cserkészek a telefonos instrukciók szerint azonnal megkezdték az újraélesztést és egymást váltva küzdöttek a lány életéért, amihez időközben egy orvostanhallgató is csatlakozott.

"Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a gyermeket stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!"

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ittas volt a söfőr: videón a kismamát szállító mentőautó balesete a Ferihegyi úton

Forrás: OMSZ
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához