Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ha eddig nem fájt a feje, csütörtökön nagy esély van rá!

időjárás orvosmeteorológia csütörtök fronthatás ma

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a következő napokban egyre erősödő tünetekre kell készülni, a hétvégén már nagyon intenzív terhelés ér majd minket!

A szerdai hidegfront után napokig fennálló, rendkívüli eltérések lesznek az ország egyes részei között.

Az utolsó hőhullám? A különleges humánmeteorológiai helyzetet részletesen elmagyarázza a meteogyógyász®!

Csütörtökön kettősség jellemzi a humánmeteorlógiai helyzetet, de front nem érkezik fölénk

Északon és nyugaton fülledtebbé válik a levegő, délkeleten pedig tovább folytatódik a nagy meleg, sőt, a kánikula átmenetileg még elviselhetetlenebbé is válik.

Ez a rendkívüli, naponta változó helyzet már szinte mindenki szervezetét kimerítette. Ha délkeleten él, a meleg miatt lehetőleg minél korábban végezze el a bevásárlást, a ház körüli, kinti munkákat, a legmelegebb órákat pedig lehetőség szerint pihenéssel töltse!

Leginkább a szívbetegek, az idősek, és a vérnyomáspanaszokkal élők veszélyeztetettek. Általánosak az alvászavarok, a fejfájás, a fáradtság, tompaság. A koncentrálóképessége jelentősen csökken ebben a humánmeteorológiai helyzetben, bizonyára tapasztalta, hogy türelmetlenebb, ingerlékenyebb lett az elmúlt napokban. A déli órákban tartózkodjon hűvös helyen, a lakást is sötétítse be, mert nagyon gyorsan átmelegszik!

Északon és nyugaton a növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. Ha az említett csoportba tartozik, akkor a vihar elvonultáig tartózkodjon zárt helyen! A vérnyomása is ingadozhat, ugyanis közepes, esetenként nagy napon belüli hőingással kell számolni.

Szabadtéri tevékenység

Északon és nyugaton szükség lehet az esernyőkre, a kinti programok során kissé változékonyabb idő várható. Délen és keleten viszont kánikula, igazi strandidő ígérkezik, errefelé fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye.

Csütörtöki időjárás

Csütörtökön az ország nagy részén túlnyomóan napos időre van kilátás. Záporok, egy-egy zivatar elszórtan a Dunántúlon és északon fordulhatnak elő. A Dunántúl nyugati és északi felén az északias, máshol a délnyugati szelet kísérhetik élénk, erős lökések. A csúcshőmérséklet 24 és 35 fok között alakul, északnyugatról délkelet felé haladva lesz egyre melegebb.

Allergia, pollenek

A parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja többfelé már elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. A csalánfélék pollenjei közepes-magas szinten lehetnek jelen a levegőben. Alacsony-közepes szinten lehet jelen a pázsitfűfélék és a kenderfélék virágporának mennyisége. A kültéri allergén gombák spóraszáma országszerte magas szintet érhet el.

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Feléledt egy veszélyes középkori betegség - elszigetelik az új megbetegedőket

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához