Ezeket látta már?

Így érzi magát Bródy János, akit nemrég hétszer műtöttek bőrrákkal

bőrrák, daganat, basalioma, Bródy János

Bródy Jánost néhány hónapja hétszer műtötték rosszindulatú bőrdaganattal.

Bródy Jánost az év első felében basalioma hétszer is megműtötték. Ez a fajta rosszindulatú bőrdaganat Magyarországon a leggyakoribb bőrrák. A művésznek a fél arca le volt ragasztva, a rajongók és a kollégák pedig aggódtak érte, hiszen sokáig nem lehetett tudni, mi miatt is kellett műteni. Szerencsére ma már jobban, és készül a következő nagy koncertjére.

"Ha őszinte akarok lenni, akkor nem is vághatna ide jobban egy régi vicc. Röviden: jól vagyok, bővebben pedig: nem jól. Koltai László doktor úr annyira érti a dolgát, hogy az arcomon elvégzett műtéteknek alig maradt nyomuk " - mondta Bródy, majd hozzátette, hogy tudja, sokan aggódtak érte, de rendbe jött és újra színpadképes. - írja a Blikk.

A basalioma tünetei

A basalioma a hám legalsó rétegéből eredő bőrrák, amely eleinte apró, fénylő, tömött csomó, folt, esetleg hetekig nem gyógyuló sebnek tűnő elváltozás a bőrön. Mivel nagyon lassan nő, néha fel sem tűnik az új növedék. Áttétet más szervekbe extrém ritkán ad.

A basalioma kifekélyesedhet, vagy var keletkezhet a közepén, és lapossága miatt a laikus pácienseket hegre, valamilyen sebre emlékeztethetik. A basalioma szegélye gyakran gyöngyházfényű lehet, időnként vérezhet, majd pörkösödhet és gyógyulhat, ennek alapján a beteg sokszor azt gondolja, hogy az elváltozás nem lehet bőrdaganat, mindössze egy egyszerű seb. A basaliomát minden esetben el kell távolítani.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: blikk.hu
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához