Ezeket látta már?

II. Erzsébet: ezért temetik el ólomkoporsóban

II.Erzsébet, koporsó, ólomkoporsó, halál

A királynő koporsója már 30 éve kész volt.

Erzsébet királynő koporsóját több mint 30 évvel ezelőtt ugyanaz a cég készítette, amelyik azt az ólombélésű koporsót is, amelyben az edinburghi herceg is nyugszik.

A királyi koporsókat hagyományosan a sandringhami birtokról származó tölgyfából készítik. Az ólommal bélelt koporsót - amely gyakorlatilag egy koporsó a koporsóban - egy erre specializálódott cég készítette. Az ólommal bélelt koporsó jobban védi a testet a külső hatásoktól például a nedvességtől és a bogaraktól, így lassítható a test bomlása.

Ólomkoporsóban helyezték örök nyugalomba Fülöp herceget, de több hírességet is, többek között Freddie Mercuryt és Jimi Hendrixet is.

II. Erzsébet halálát perifériás érbetegség okozhatta

.Erzsébet királynő jóllehet hosszú és legendás életet élt, melyek tele voltak varázslatos pillanatokkal, az utóbbi időben hatalmas szomorúság uralta a lelkét. Erzsébet királynő 2021. áprilisa óta minden egyes nap gyászolta a férjét, a szomorúság pedig annyira úrrá lett rajta, hogy folyamatosan romlott a vérképe. A szíve 2022. szeptember 8-án aztán nem bírta tovább: az orvosok szerint annyira szeretett volna újra találkozni a túlvilágon a férjével, hogy már tudatosan készült a halálra.

A királynő két nappal korábban, szeptember 6-án találkozott Liz Truss miniszterelnök asszonnyal annak beiktatásán, s ekkor készült róla élete utolsó fotója. Az ausztrál orvos, dr. Deb Cohen-Jones az itt készült felvételeket vette alapul, szakvéleménye szerint már ekkor lehetett látni a jeleket. Különösen a királynő kézfeje volt árulkodó, ahogy kezet nyújtott, látszott, nagy folt éktelenkedett a jobb kézfején.

- A kézfejét látva, úgy néz ki, perifériás érbetegsége lehetett. Ez egy vérkeringési rendellenesség, ami a szíven és az agyon kívüli vérerek szűkülését, görcsösségét vagy elzáródását okozza - írta meg az orvos szavait a Daily Mail.

Ez azt jelenti, utolsó napjaiban a szíve nem tudott elegendő vért pumpálni, szervei nem kaptak megfelelő vérellátást. A betegség szívelégtelenséghez vezethet, a kezén lévő folt többszervi elégtelenség jele lehetett.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: telegraph
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához