Ezeket látta már?

Iskolautcákat zártak le az autósforgalom elől Budapesten

iskola, budapest, gyerek, utca

A reggeli órákra az utcákat felszabadította az autóforgalom elől a Levegő Munkacsoport a gyerekek biztonsága érdekében.

Iskolautcákkal tenné biztonságosabbá, élhetőbbé az oktatási intézmények előtti területeket a Levegő Munkacsoport. Több iskola előtt már tesztelték is ezt az Európa számos városában elterjedt módszert.

“Budapesten minden kerületben találni olyan utcákat, ahol forgalmas utcák, dugók nehezítik a gyerekeknek, hogy biztonságban eljussanak az iskolákba. Minden oka megvan arra a városnak, hogy ezen utcáit – legalább időszakosan – autómentesítése. Ezért is szorgalmazzuk minél több kerületben iskolautcák bevezetését” - mondta el Szegő Judit, a Levegő Munkacsoport projektvezetője.

Az októberi kezdeményezésben, a 7. kerületben a Kertész utcai Erzsébetvárosi Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Művészeti Szakgimnázium és a 11. kerületben a Köbölkút utcai Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola vett részt. A reggeli órákra az utcákat felszabadították a szervezők az autóforgalomtól, melyeket rögtön birtokba is vehettek a gyerekek: biztonságban játszhattak és közlekedhettek az utcákon.

Az iskolautcák elterjedésével több átalakítás is tervben van: Biztonságosabb gyalogátkelők kialakításával, szélesebb járdákkal, kerékpársávok fejlesztésével és a zöldterületek növelésével élhetőbbé válnak a kijelölt területek.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

9 étel, amely felszabadít a tartós stressz, szorongás alól

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#Stressz

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához