Ezeket látta már?

Jön az érző mesterséges intelligencia - ezzel kontráz rá a ChatGPT-re a Google

mesterséges intelligencia, Bard , google, chatbot, ai, ChatGPT, kutatás

A Bard nevű új chatbot az emberhez nagyon hasonló mondatalkotásokra képes.

Belehúzott a Microsoft-Google párharc a mesterséges intelligencia terén: a ChatGPT után a Google is megnyitja a Bard nevű chatbotját – számol be a hírről a Reuters. Első körben egy szűkebb körű felhasználói csoportban tesztelik, majd a következő hetekben a nyilvános megjelenés következik. A Bardot a LaMDA, a Google mesterséges intelligenciája hajtja, amelyet a cég egyik mérnöke érzőként jellemzett, miután az emberhez nagyon hasonló mondatalkotásokra képes. Úgy hírlik, a Bard az információk szintetizálására is képes lenne, tehát választ adhat összetett kérdésekre is, mint például, hogy melyik hangszeren könnyebb megtanulni zenélni - zongorán vagy gitáron?

Eközben az Európai Unióban is felpörögtek az események, mióta a világ a ChatGPT körül forog

A Reuters hírei szerint már márciusban jöhet az EU mesterséges intelligenciára vonatkozó szabálytervezete. Az Európai Bizottság még 2021-ben javasolta a mesterséges intelligenciára vonatkozó szabályokat. A cél akkor az volt, hogy előmozdítsák vele az innovációs folyamatolat az egyébként Kína és Amerika uralta AI-piacon. Mindeddig az EU jogszabálytervezete nem váltott ki túl optimista hangokat az iparág részérő, szerintük ugyanis nem kezeli teljes mértékben a mesterséges intelligencia rendszerekből eredő kockázatokat, másrészt a szigorúbb szabályok épp hogy elfojtják az innovációt.

"Még mindig időben vagyunk ahhoz, hogy teljesítsük a legelején vállalt átfogó célt és ütemtervet, és még ebben a mandátumban lezárjuk" - mondta el a Reutersnek Dragos Tudorache, az Európai Parlament képviselője, az uniós mesterséges intelligenciáról szóló törvény társalkotója.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Így verte át a kutatókat a mesterséges intelligencia

Forrás: Reuters
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához