Ezeket látta már?

Rákkeltő anyagokat találtak több montanai nukleáris rakéta telephelyen

rák, daganat, tumor, nukleáris rakéta

Az évek alatt több száz rákos eset fordulhatott elő a rakétakilövő állomások tisztjeitől és családtagjaikból származó új adatok alapján.

Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt arról, hogy az USA Montana államban lévő nukleáris rakéta telephelyein rákkeltő anyagokat találtak, miután több száz rákos megbetegedésről számoltak be az ilyen helyeken szolgálók körében:

"Valószínűsíthetően rákkeltő anyagok (poliklórozott bifenilek avagy PCB-k) nem biztonságos szintjét észlelték egy montanai nukleáris rakétabázis földalatti kilövési irányító központjaiban, ahol feltűnően sok férfinál és nőnél diagnosztizáltak rákos betegségeket.

Ezekben a mintákban a Montanában található Malmstrom légitámaszpont két létesítményében az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) által ajánlott küszöbértékeknél magasabb poliklórozott bifenil szinteket mutatattak ki.

A helyszíni ellenőrzések során egy állapotfelmérő csoport víz-, talaj-, levegő- és felszíni mintákat gyűjtött minden rakétakilövő létesítményből.

Válaszul Thomas Bussiere tábornok, a légierő globális csapásmérő parancsnokságának parancsnoka azonnali intézkedéseket rendelt el az érintett létesítmények tisztítási folyamatának megkezdésére

Miután az Associated Press januárban megtudta, hogy Malmstromban legalább kilenc jelenlegi vagy korábbi dolgozónál diagnosztizáltak non-Hodgkin limfómát, egy ritka vérrákot, az Air Force School of Aerospace Medicine tanulmányt indított a rákos megbetegedések vizsgálatára a teljes „rakétaközösség” körében.

Több száz rákos eset fordulhatott elő a rakétakilövő állomások tisztjeitől és családtagjaikból származó új adatok alapján.

Az elmúlt évtizedek során legalább 268 nukleáris rakétatelepeken szolgáló katona vagy túlélő családtagja számolt be arról, hogy rákot vagy más betegséget diagnosztizáltak nála az elmúlt évtizedekben. A bejelentett esetek közül legalább 217 rák, közülük legalább 33 non-Hodgkin limfóma.

Ami figyelemre méltó ezekben a számokban az az, hogy a „rakétaközösség nagyon kicsi”.

Az USA három, silókból indított Minuteman III interkontinentális ballisztikus rakétabázisán minden évben mindössze néhány száz ember teljesít szolgálatot a rakétákkal. Számuk a Minuteman rakéták 1960-as évek eleji hadrendbe állítása óta összesen körülbelül 21.000 volt."

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Duzzadt nyirokcsomók: ezt jelenti, ha fájdalmat is érez mellé

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#limfóma

Forrás: Egészségügyi szakirodalmi tallózó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához