Ezeket látta már?

Lódarazsak támadtak a Mátrában túrázókra - légimentők kellettek a mentéshez

lódarázs, csípés, allergia

Az életveszélyes állapotba került férfi felesége az Országos Mentőszolgálat életmentő applikációja segítségével határozta meg a pontos helyzetüket, miközben folyamatosan telefonvonalban volt a mentésirányítóval.

A Magyar Légimentők számoltak be egy súlyos darázstámadásról, aminek során szükség volt a segítségükre:

"Lódarazsak támadtak meg egy túrázó házaspárt. A középkorú férfit több csípés is érte, nem sokkal később súlyos allergiás tünetek jelentkeztek nála. A felesége az Országos Mentőszolgálat életmentő applikációja segítségével határozta meg a pontos helyzetüket, miközben folyamatosan telefonvonalban maradt a mentésirányító bajtársunkkal is. Az gyorsan kiderült, hogy a helyszín mentőautóval nem megközelíthető, ezért a tapasztalt mentésirányítók több irányból is indítottak esetkocsit és egy mentőgépkocsit, miközben riasztották a miskolci mentőhelikoptert is.

A légi koordinátor, valamint a miskolci és egri mentésirányítóink közösen segítették a helikoptert és a mentőautókat a beteg megtalálásában. A beteg közvetlen közelében nem volt alkalmas leszállóhely, ezért a helikopter személyzete, valamint a földi mentők is a felszerelésükkel együtt gyalogosan indult a beteg megkeresésére az erdőben, folyamatosan követve a telefonon, illetve rádión kapott utasításokat. Végül a helikopter orvosa és paramedikusa jutott el először a beteghez, így kezdődhetett meg a beteg állapotának stabilizálása. Ellátást követően a földi mentőkkel közösen sikerült a beteget eljuttatni egy olyan területre, ahová a helikopter átrepülése után a beteget már a légi járműbe helyezhettük, majd stabil állapotba a területileg illetékes kórházba szállítottuk.

A mentés során óriási segítséget kaptunk az erdőben éppen favágóként dolgozó Kiss Ákostól, és fiától, Benjámintól, akik helyismeretükkel nagyban segítették a beteg megtalálását, és a felszerelés helyszínre juttatásában is segítettek. Valamint nagy-nagy köszönet a Kékes Kutató-Mentő Szolgálatnak is, akik speciális járművükkel segítettek a beteget a helikopterhez, valamint bajtársainkat a mentőautójukhoz eljuttatni!"

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészségKalauz
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához