Ezeket látta már?

Heti lapszemle

A magánegészségügy iránti kereslet platózik, a páciensek fogyatkoznak

magánegészségügy magánszektor egészségügy hírek páciensek

A közelmúltban a magánellátók felé áramlottak az orvosok, így kérdés, a korábbi kapacitások rendelkezésre állnak-e a közfinanszírozott kórházakban.

A magánszektor iránti kereslet éppen platózik, és egy ilyen időszakban felerősödnek a konszolidációs törekvések - fejtette ki a Príma Medica alapítója a lapnak.

A magánegészségügy növekedésének egy katalizátora volt, hogy egyre szélesebb társadalmi rétegek vették igénybe a szolgáltatásokat. Most azok a páciensek tűnnek el vagy fogyatkoznak, akik korábban zsebből fizették a szolgáltatást, sokszor erőn felül - az Index riportja.

Magánklinikát nyitott a városi ellátó vezetője, az állami egészségügyi intézmény orvosaival, miközben a kórházban orvoshiányra panaszkodnak. Az OKFŐ vizsgálata után menesztették a kórházigazgatót - a portfolio.hu beszámolója.

Török kézbe került a Duna Medical Center; a Liv Hospital Group, Törökország piacvezető magánkórházlánca veszi kézbe a Duna-parti intézményt - a MedicalOnline számolt be részletesen a vételről és vevőről.

Eltűnt a magánegészségügy piacának egy része, a visszaesést a legtöbb szolgáltató érzi. A halasztható műtéteket halasztják, és stagnált a magánellátásban végzett daganatos műtétek száma, de terhesgondozásra nem járnak kevesebben magánrendelőkbe - számolt be a Világgazdaság.

A hazai egészségügy kettészakadása sokféleképpen jellemezhető, amint a véleménycikkben szerepel; 2023-ra sikerült megvalósítanunk egyszerre 2 szélsőséges szcenáriót, a vadkapitalista magánegészségügyet és egy kommunista eszmék mentén átszerveződő állami egészségügyet - az iparági szakértő írását idézzük.

Amerika történelmének legnagyobb egészségügyi sztrájkja vette kezdetét. A tiltakozáson főleg ápolók, dietetikusok, gyógyszerészek, szemészek és ügyfélszolgálati munkatársak vesznek részt - részletek az Egészségkalauz oldalán.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Amerika történelmének legnagyobb egészségügyi sztrájkja vette kezdetét

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

egészségügy

Forrás: Egészségügyi Üzleti Hírmondó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához