Ezeket látta már?

Megszűnt a gyerekkardiológiai rendelés Sopronban

soproni kórház, gyermekkardiológia, rendelés, orvos

Volt olyan család, akik hónapokat vártak az időpontra, majd augusztusban kaptak egy levelet, hogy megszűnt a gyermekkardiológiai rendelés a városban.

Sopronban augusztus 27-én megszűnt a gyermekkardiológiai rendelés. Azoknak a családoknak, amelyek eddig hónapokat vártak vizsgálatra, most Győrben kell újabb időpontot kérniük. Az Országos Kórházi Főigazgatóság szerint a sürgős esetek egy-két nap, az enyhébbek vagy a kontrollvizsgálatok néhány hónap előjegyzési idővel érhetők el, és kérhető utazási költségtérítés - írja a Telex.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) tájékoztatása szerint a Soproni Gyógyközpontban eddig heti 8 órában volt gyermekkardiológiai szakrendelés, amit egy megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvos látott el. A rendelés azért szűnt meg, mert az orvos a továbbiakban nem kívánja ellátni ezt a feladatot.

A soproni szülőknek ezután a 96 km-re lévő győri kórházba kell vinniük gyermeküket a szakrendelésre. Az, hogy ki mikorra kap időpontot az Okfő szerint az alábbi tényezőktől függ:

  • gyermek klinikai tüneteitől
  • gyermek életkorától
  • illetve attól ténytől függenek, hogy első szakvizsgálatról vagy már gondozott gyermek kontrollszakvizsgálatáról van-e szó.

Sürgős esetekben akár 1-2 napon belül is kaphatnak időpontot a családok. Enyhébb esetekben, illetve a kontrollvizsgálatok azonban néhány hónap előjegyzési idővel érhetőek el. Mivel a győri kórház nagyjából 100 km-re van Soprontól, ezért a szülők ezekben az esetekben kérhetik az utazási költségeik megtérítését.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben is!

Forrás: Telex
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához