Ezeket látta már?

Rosszabb egészségügyi állapotban vannak a mai fiatalok, mint régebben?

mentális egészség, pszichés problémák, fiatalok

Máshogy is viselkednek, mint a negyvenesek, ha betegségről van szó.

Egy jelentés szerint a húszas éveik elején járó emberek nagyobb valószínűséggel küzdenek valamilyen egészségügyi problémában, mint azok, akik például a negyvenes éveik elején járnak.

Az egészségügyi állapot és a munkavégzés kapcsolata

A korábbi évtizedekkel szemben a friss adatok azt mutatják, hogy a húszas éveik elején járó emberek nagyobb valószínűséggel nem dolgoznak betegség miatt, ellentétben a negyvenes éveik elején járók helyzetével.

A hivatalos adatok szerint a fiatalok mentális egészsége folyamatosan romlik, különféle mentális zavarok, mint például depresszió, szorongás vagy bipoláris zavar tünetei egyre gyakrabban jelentkeznek ebben a korcsoportban. Ez a tendencia nem csupán az érintett fiatalok oktatását nehezítheti meg, de hosszú távon az alacsonyabb bérezésű munkahelyeken való elhelyezkedésüket vagy akár munkanélküliséget is eredményezhet.

A jelentés továbbá kitér arra, hogy 2023-ban várhatóan az egészségi állapot miatt gazdaságilag inaktív fiatalok aránya elérheti az összes fiatal 5 százalékát. Ez a szám rámutat a mentális egészség és a munkaerőpiaci részvétel közötti összefüggésekre, és kiemeli azokat a kihívásokat, amelyekkel a fiataloknak szembe kell nézniük az egészségügyi körülményeik miatt.

A Resolution Foundation vezető közgazdásza, Louise Murphy, hangsúlyozza, hogy a fiatalok mentális egészségének rosszabbodása a leginkább azokat érinti, akik nem folytatnak felsőoktatást. A rossz mentális egészségű, nem diplomás fiatalok körében pedig a munkanélküliség aránya kiemelkedően magas.

A tanulmány arra is rámutat, hogy a fiatal nők rosszabb helyzetben vannak, és nagyobb valószínűséggel küzdenek rossz mentális állapottal, mint a fiatal férfiak. A Resolution Foundation azt javasolja, hogy a főiskolákon és az iskolákban fokozott figyelmet kell fordítani a diákok mentális egészségére, valamint több erőfeszítést kell tenni annak érdekében, hogy kevesebb fiatal hagyja el az iskolát alacsony képzettségi szinttel.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mi jó depresszió ellen? Erre képes egy tál joghurt!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

mentális egészség

Forrás: BBC
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához