Ezeket látta már?

Hogyan csökkenthető a karácsonyi pazarlás? Útmutató készült róla

nébih élelmiszerpazarlás  hűtő karácsony

Értékes nyereményt is szerezhet azzal a különleges hűtőhasználati útmutatóval, amit idén karácsonyra állított össze a Nébih.

Hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonyra a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Maradék nélkül programjában, hogy segítsen az élelmiszerek biztonságos és fenntartható tárolásában – számolt be a hivatal friss közleményében.

A kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy a megfelelő hűtésnek fontos szerepe van az élelmiszer-biztonság megőrzésében és az élelmiszer-pazarlás csökkentésében a karácsonyi időszakban is.

Egy átlagos magyar fogyasztó egy év leforgása alatt hatvan kilogramm élelmiszerhulladékot termel, ebből 24 kilogramm elkerülhető lenne.

A pazarlás mérsékléséhez az élelmiszerek kezelésében elengedhetetlen a megfelelő tudás és a tudatos hozzáállás. Azt írják, számos olyan praktika van, amelyek alkalmazásával a hűtő és a fagyasztó még nagyobb segítséggé válhat az élelmiszer-pazarlás elleni harcban.

Fontos odafigyelni a megfelelő hőmérséklet-tartományra, az elrendezésre és az időzítésre, a hűtendő élelmiszerekre és azokra is, amelyeknek árthat a hűtve tárolás.

A fagyasztás és kiolvasztás helyes és biztonságos módjáról sem szabad megfeledkezni, valamint a hűtőtakarítás lépéseiről vagy éppen arról, mi a teendő áramszünet esetén – sorolta a Nébih.

A Maradék nélkül program legújabb útmutatója ezeket az ismereteket egy helyen foglalja össze. A megszerzett tudás most akár értékes nyereményre is váltható a Maradék nélkül december 1. és 22. között tartó adventi kvízjátékában.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ezeket az élelmiszereket eszébe ne jusson a hűtőbe tenni!

Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

egészséges táplálkozás

Forrás: Nébih
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához