Ezeket látta már?

Legalább fél évet kell várni ultrahangra ebben a magyar kórházban

orvoshiány várólista szolnoki kórház ultrahang

Súlyos orvoshiány miatt több ellátás is szünetel vagy akadozik az intézményben.

A szolnoki kórházban az hasi ultrahang vizsgálatra több mint fél évnyi várakozásra kell számítani: egy érintett beteg állítása szerint az orvoshiány miatt nem tudnak korábbi időpontot biztosítani. Egy egészségügyi szakember szerint, aki az RTL Híradónak nyilatkozott, ez szakmailag elfogadhatatlan. Rékassy Balázs azt állította, hogy a 6-8 hónapos várakozási idő kiugróan magas és szakmailag elfogadhatatlan.

„Tudjuk, hogy az ultrahangvizsgálatokkal országszerte a közfinanszírozott ellátásban probléma van. Túl hosszúak a várakozási idők. Átlagosan 3-4 hónap gyakran előfordul” – közölte.

A szolnoki kórház képviselői szerint az átmeneti ellátási nehézségek nem jelentenek veszélyt a betegekre. Továbbá, a szolnoki kórházban jelenleg több más szakterületen is problémák vannak. A tüdőgyógyászat folyamatosan szünetel, és az arc- és szájsebészet, az urológia, valamint a neurológia és stroke ügyeleti ellátás is akadozik.

Sok más kórházban us szünetel vagy áll le a járóbeteg-szakellátás. Van, ahol legalább egy évig nem lesz szakrendelés - itt a friss lista róla.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ez a szervünk saját magát tanítja, gyógyítja vagy programozza újra!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: RTL Híradó
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához