Ezeket látta már?

Orvosi igazolás az iskolákban - jöhet az egyszerűsítés?

ellátás, orvosi igazolás, egészségügy, eeszt

Így újítanák meg az EESZT és a Kréta összekapcsolásával az iskolai hiányzások igazolásának rendszerét.

Véget érhet az orvosi igazolások korszaka az iskolákban, amennyiben az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) és a Kréta rendszer sikeresen összekapcsolódik. A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke, Havasi Katalin, az InfoRádióban elmondta, hogy régóta fennálló probléma, hogy az iskolák szinte minden esetben orvosi igazolást kérnek a hiányzó diákoktól.

Havasi Katalin hangsúlyozta, hogy orvosi szempontból nem feltétlenül szükséges az orvosi igazolás, mivel a szülő felelős azért, hogy megállapítsa, gyermekük jól van-e vagy rosszul, és hogy szükség van-e orvosi ellátásra vagy iskolai hiányzásra. Az EESZT és a Kréta rendszer összekapcsolása lehetőséget teremthet arra, hogy az egészségügyi adatok könnyen és gyorsan hozzáférhetők legyenek az iskolai rendszerekben.

Ez a fejlesztés nemcsak a szülők, de az iskolai személyzet és az egészségügyi szakemberek számára is könnyebbséget jelenthet, miközben hozzájárulhat a bürokrácia csökkentéséhez az oktatási intézményekben. Az összekapcsolt rendszer lehetőséget teremt arra, hogy az iskolai hiányzásokat gyorsabban és hatékonyabban kezeljék, miközben támogatja a szülőket a gyermekük egészségének és jólétének figyelemmel kísérésében.

"Az EESZT és a Kréta összekapcsolásának további előnye lenne, hogy egy tartósabb betegség esetén látná a tanár, hogy az orvos visszarendelte a gyereket és meghosszabbította a gyógykezelését."

- tette hozzá. Ezzel a módszerrel egyébként követhető lenne a pedagógus számára az is, hogy a gyerek az "iskola mellé ment", vagy valóban betegség miatt hiányzott.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Leáll az ellátás ezekben a kórházakban - itt a lista, hogy hol

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

egészségügy

Forrás: inforadio
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához