Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: sok napsütést és frontot hoz a tavaszi idő szerdán

orvosmeteo, időjárás ma, front, tavasz, jó idő

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az érkező melegfrontnak nem fognak örülni a frontérzékenyek!

Szerdán egy gyenge melegfront érkezik, de erős hatásokkal! Rekordokra számíthatunk ismét!

A frontérzékenyek ez rossz hír! Melegfront hoz még melegebbet! Egyre inkább távolodunk a téltől!

Nem lesz könnyű napjuk a front érzékenyeknek

Szerdán egy melegfront fog tipikus melegedés jellegű humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai panaszukat kiváltani. Eddig is igen távol voltunk az ilyenkor szokásos időjárástól, de a a frontot követően ez még tovább fog fokozódni. Teljesen megszűnnek a fagyok, és sorozatosan számíthatunk 15 fok fölötti, április elejét idéző időjárásra. A szokatlan melegedés jellemzően fokozza a fejfájásos panaszok gyakoriságát és erősségét. Tovább rontja a helyzetet az élénk légmozgás és a változó felhőzet mellett előforduló záporok. Nagyon sok embernél jelentkezik bizonytalanság érzet, homályos-látás, szédülés, szívpanaszok, főleg mellkasi diszkomfortok. Sokat csökken a figyelem, fáradékonyabbak, motiválatlanok lehetünk, ez növeli a balesetveszélyt is. Gyakoribbak lesznek az alvásproblémák ami gyengíti az immunrendszerünket. Érdemes viszont kihasználni a napos órákat, de ajánlatos kímélő programokat választani, az égerre és citrusfélékre érzékenyek viszont inkább kerüljék a tartós kint létet. Aki most is tapasztalja ezeket az időjáráshoz kötődő, hosszabb ideje megoldatlan tüneteket, feltétlenül gondoljon a frontérzékenységre, mert ez ma már gyógyítható! A fokozott érzékenységet mindig alapos személyes vizsgálatok alapján kell megállapítani, és személyre szabott gyógymódokkal kezelni.

Szabadtéri programok

A frontérzékenyeknek nem lesz kedvező ez a nap. A változóan felhős égből záporra is számíthatunk, és az, élénk szél fokozza a frontális terhelő hatásokat. Aki ezekre érzékeny csak óvatosan tervezzen terhelőbb kültéri programokat.

Balesetveszély

Alapvetően kedvezőek lesznek a közlekedés fizikai feltételei. Figyeljünk azonban az elszórt csapadékok idején a fokozott csúszásveszélyre. Jelentősebb probléma viszont, hogy a melegfronti hatás igen sok embernek jelentősen rontja a figyelmét és lassítja a reflexeket.

Milyen idő lesz?

Szerdán északkeleten, keleten fordulhat még elő kisebb eső, zápor; másutt napközben sok napsütésre számíthatunk. Estére nyugat felől viszont vastagabb felhőtakaró érkezik. A nyugatias szél sokfelé élénk lesz, hajnalban -2 és +3 fok, míg napközben 9-15 fok várható.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Elviselhetetlen, éles, hasogató fejfájás kínozza? Ennyi minden okozhatja!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

magas vérnyomás

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához