Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a berobbanó tavaszt vannak, akik nehezen viselik kedden

reuma, ízületi fájdalom, gyulladás, kopás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint több napig nem jön front, panaszok viszont ennek ellenére is felléphetnek!

Markáns változásokkal tört be a tavasz! Sokan gondolják, hogy ennek csak pozitív hatásai vannak. Pedig meglepően sok embernél vált ki komoly panaszokat, és sokféle formában jelentkeznek negatív hatások.

A nappal hossza és a besugárzási energiamennyiség változása a légkörkörnyezeti hatások fő mozgatója, és közvetetten a szervezeti hatások kiváltója.

Brutális melegedés, erősebb a tavaszi fáradtság is! Segít Önnek a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden nem érkezik front, de a folyamatos melegedés okozhat panaszokat a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében. Alvászavarok és migrén is jelentkezhet, illetve a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében újra tünetek léphetnek fel!

A már említett csoportban többek között kisebb fokú migrén és álmosság is jelentkezhet, alvászavarokat is tapasztalhat, ha ön is az érintettek közé tartozik! Napközben inkább az élénkítésre helyezze a hangsúlyt, a figyelmetlenség, szétszórtság ugyanis kellemetlen perceket okozhat. A kávét és az energiaitalokat azonban kerülje! Egyeseknél intenzívebbé válhatnak a gyulladásos panaszok is, amik a következő napokban szintén jellemzőek lehetnek. A nagy napi hőingással érintett területeken a vérnyomás-ingadozás is erős lehet, emellé időszakos rosszullét társulhat.

Szabadtéri tevékenységek

A hűvös, helyenként párás reggelt követően kellemes hőérzetre készülhetünk, a napsütés pedig javítja a hangulatot és a közérzetet. A szabadtéri programoknak kedveznek a feltételek, érdemes minél több időt a szabadban tölteni.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden hajnalban keleten és délnyugaton pára-, ködfoltok képződhetnek. Napközben többórás napsütésre készülhetünk, melyet fátyol- és gomolyfelhők zavarhatnak meg. Keleten-északkeleten elszórtan kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északnyugati szél helyenként megélénkülhet. Hajnalban -1, +6, délután 15-19 fokot mérhetünk.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

5 fontos orvosi tanács, hogy elkerüljön egy újabb szívinfarktust

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához