Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a hétfői időjárás megterhelheti a szervezetét

fejfájás, front, időjárás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint immunrendszert gyengítő és komfortérzetet csökkentő panaszokra kell készülni!

Főleg az éjszakai fagyok lesznek erősek sok helyen, de a hőérzetünk országosan nagyon alacsonyan alakul az erős, viharos szelek miatt! Negatív hőanomália a tél végére! Fokozott veszély! Mivel jár a sok terhelés, elmondja a meteogyógyász®!

Hétfőn napközben már nem érvényesül fronthatás, a front elhagyta térségünket. Mögötte azonban tovább tart a hideg levegő beáramlása, mely sokaknál hidegfrontra jellemző tüneteket válthat ki.

Napközben többfelé már a nap is kisüt. Már mindenhol az ilyenkor szokásos átlag alatt alakul a hőmérséklet, és az erős északias széllel tovább áramlik térségünkbe a továbbra is hideg levegő. Ez azt jelenti, hogy a korábbi fronthoz köthető panaszok továbbra sem szűnnek meg teljesen!

Amennyiben érzékeny, akkor hidegfront jellegű hatást tapasztalhat a front mögött érkező hideg levegő hatására, és még több napig ez fogja meghatározni a humánmeteorológiai® helyzetet. Sőt, a jelentkező tünetek várhatóan fokozódnak. A csapadékos idő ugyan megszűnik, ám a hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, mely a nyirkosabb tájakon még erőteljesebben jelentkezhet. Emellett a hirtelen változás miatt, az erős lehűléssel összefüggésben ingadozhat a vérnyomás, és akár erősebb keringési problémák is felléphetnek.

Légszenny:

A légszennyezettség a szeles idő miatt tovább javul.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához