Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a keddi front ilyen tüneteket okozhat

orvosmeteorológia, fáradékonyság, ingerlékenység, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint nagyon megterhelő napok jönnek a gyakori fronthatások miatt!

A tavasz valóban az erős változékonyságról szól, és egyébként is kritikus évszak a frontérzékenyeknek. Most viszont egészem különleges frontsorozat alakult ki, változó front típusokkal!

Őrület: 3 nap alatt 4 fronthatást kell elszenvednünk! Hogy pontosan mit, elmondja a meteogyógyász®!

Fronthatás kedden

Kedden az előző napokhoz hasonlóan fronthatás terheli a szervezetet, most melegfronti tünetek léphetnek fel az arra érzékenyeknél. A tartós igénybevétel több tünetet okozhat, ez pedig jelentősen rontja a komfortérzetet.

Már a hajnali óráktól a melegfrontra érzékenyeknek lehet nehezebb napjuk. A magasabb légrétegekben több fokos melegedés zajlik, de a csapadékosabb és felhősebb idő miatt ez a talaj közelében nem ilyen mértékben érvényesül. A szél is zavaró lehet, és a következő napokban ezzel összefüggésben tartós tünetekre számítsanak az érzékenyek

Most is igaz, hogy reggel az ízületi problémákkal élők végtagfájdalmakkal ébredhetnek, melyeken segíthet egy rövid reggeli torna. Emellett migrént is tapasztalhat, és mivel ez tartósan fennáll, az egész napjára negatívan hathat. Fáradtságérzet, tompaság, koncentrálásbeli panaszok is fellépnek. Az emésztését szintén ne terhelje meg, válasszon könnyű, kevésbé fűszeres fogásokat. Különösen kerülendők most a puffasztó ételek, például a karfiol, a karalábé, a kelbimbó. A gyulladásos tünetek erősödésére szintén számítani kell, például a reumatikus tünetekre!

Szabadtéri tevékenységek

A sok felhő és a szél miatt pár fokkal alacsonyabb lesz az érzett hőmérséklet a mért értékeknél, és az esernyőket is célszerű kéznél tartani. A kinti programok során réteges öltözet javasolt, változékonyságra kell készülni.

Milyen idő lesz kedden?

Kedden ismét a felhőké lesz a főszerep, és többfelé kell számítani esőre, néhol havas esőre. Északkeleten és északnyugaton élénk, erős lehet a légmozgás. 7 és 13 fok közötti maximumokra van kilátás, a legmagasabb értékeket délnyugaton mérhetjük.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

3 kezelés, ami csillapíthatja a derékfájást

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához