Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szerdai front őket viseli meg leginkább

orvosmeteorológia, fejfájás, front, alvászavar

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint rendkívül megterhelő napok várnak ránk, frontok jönnek egymás után!

Példátlan frontsorozat érkezik a következő napokban, ami a legriasztóbb, hogy ezek változó panaszokkal járó terheléseket hoznak, miközben egyéb tényezők hatásával is számolnunk kell! Hogy éljük ezt túl?

Minden nap más front! Nem riogatni, hanem figyelmeztetni szeretne a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül, erőteljesebben a délutáni, esti óráktól. Ingadozhat a vérnyomás, növekszik a megfázás- és a balesetveszély.

Reggel az előző napokhoz képest hidegebb lesz, többfelé, néhol erősebben is fagyni fog. Egy gyenge melegfront érkezik, ennek felhőzete okoz változékonyabb időt. A napokban tapasztalható összetett légköri helyzet erős tüneteket válthat ki.

Napközben folyamatosan zajlik egy magassági melegedés, és melegfront is érkezik, ezért fronthoz köthető humánmeteorológiai tüneteket tapasztalhatnak az arra érzékenyek, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok. Fáradékonyabb, tompább lehet, csökken a koncentrálóképesség. A gyerekek az iskolában nehezebben tudnak összpontosítani, emellett még egyelőre enyhe fokú fejfájást is tapasztalhat, ami az esti óráktól kezdőden válhat intenzívvé. Ha hajlamos rá, akkor a migrénje erősödhet fel, ez is jellemzően az esti időszaktól kezdődően - azaz akár az alvás minősége is romolhat, nem kizárt, hogy lefekvés után egy ideig álmatlanul fog forgolódni.

A keringési panaszok nem mérséklődnek számottevően, de a viharos hétfőhöz képest enyhébb fokban jelentkezhetnek. Készüljön arra, hogy a fronthatás nem szűnik meg pár órán belül, hanem csütörtökön egy még erősebb melegfront okoz majd újabb tüneteket.

Szabadtéri tevékenységek

A korai órákban ajánlott vastagabb ruházatot felvenni, fagyni is fog, növekszik a megfázásveszély. A szél főleg a Dunántúlon csökkentheti a hőérzetet, de mivel máshol sem lesz kifejezetten meleg, ezért mindenhol szükség van a vastagabb, réteges öltözetre. Nagy csapadék nem várható, így egyes kinti programokat el lehet végezni.

Milyen idő lesz szerdán?

Szerda hajnalban szinte mindenhol fagyni fog, a derült, fagyzugos, szélvédett északi és északkeleti tájakon nem kizárt a -10, -8 fok. Napközben nyugaton megnövekszik a felhőzet, számottevő csapadék ugyanakkor nem várható, hosszabb szűrt napos időszakokra keleten számíthatunk. A többfelé élénk nyugati-délnyugati szélben 8-13 fokra van kilátás.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Hallott a csendes szívrohamról? Ezzel az 5 hétköznapinak tűnő panasszal jelez

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához