Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szombati kettősfront ezeket a panaszokat okozhatja

orvosmeteorológia, eső, front, fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a frontokkal tűzdelt hétvégén nagyon sok tünet jelentkezhet!

Nevéhez méltó ,,bolondos" időjárással köszönt be az április. A térben és időben rendkívül változékonyan alakuló humánmeteorológiai paraméterek szélsőséges terhelésnek teszik ki még az egészségesek szervezetét is, nagyon sokféle, változó panasz jelentkezésére számíthatunk.

Áprilisi tréfának is rossz furcsa kettősfront! A nem szokványos kettősfrontot és hatásait mondja el a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombaton újra változékonyság uralja az időjárást, kettősfronti tünetek jelentkezhetnek, már a hajnali óráktól. Migrén és légzőszervi panaszok léphetek fel, általánosan romlik a komfortérzet, sok panasz léphet fel most is. Napközben sem javul az idő, sőt, a fülledtség még fokozódik is! A záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak.

A tünetek területileg hasonlóan alakulnak, és napközben erősödhetnek!

Általános lehet a fejfájás, a rossz közérzet, valamint alvászavarok is jelentkezhetnek. Célszerű kerülni a fizikailag és szellemileg megerőltető tevékenységeket, a szabad időt pedig pihenéssel tölteni. A szív- és keringési rendszer betegségeivel küzdőknek is nehéz ez az időszak: ebben az esetben vérnyomás-ingadozást, szédülést, rosszullétet tapasztalhat, nehézlégzés is jelentkezhet. A kiegyensúlyozott napirend oldhatja a zavarokat.

A csapadékos időszakokban felerősödhetnek az ízületi fájdalmak. Helyenként fülledtség is rontja a komfortérzetet, a légzési nehézségekkel küzdőknek nem tanácsos hosszabb időt a szabadban tölteni.

Szabadtéri tevékenységek

Nagy változékonyságra kell készülni, ajánlott kéznél tartani az esernyőt. Hideg nem lesz, de a szél kissé csökkenti az érzett hőmérsékletet, a csapadékos időszakokban pedig jelentősen romolhat a komfortérzet.

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton a változóan felhős-napos időben több helyen alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. A nyugati-északnyugati szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. A csúcshőmérséklet 13 és 19 fok között alakulhat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mit jelent, ha csak az egyik vérnyomásérték magas? Az orvos elmondja

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához