Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a szombati melegfront ilyen panaszokat hoz

térdfájdalom porckopás, ízületi kopás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint frontterhelések váltják a hideg okozta terheléseket!

Véget ért a tartósan frontmentes időszak, jelentősen átalakulnak az élettani hatások is. Változást tapasztalhatnak a frontérzékenyek is.

Dupla front! Kapunk most meleget, hideget! A változó hatásokat ismerteti a meteogyógyász®!

Fronthatás szombaton

Szombaton gyenge melegfront hat a szervezetre, és a hideg idő ellenére a melegfrontra érzékenyek sokfelé panaszkodhatnak tüneteik erősödésére. A fokozottan érzékenyeknél a migrén lehet a leggyakoribb tünet, de az emésztőrendszeri panaszok is fokozódhatnak. Országszerte a délutáni órákban jelentkezhetnek erősebben a tünetek. A változó felhőzet mellett némi napsütés is várható, és sokfelé nagy a napi hőingás.

Elsősorban migrén léphet fel, főként a Dunántúlon és a főváros környékén élők körében. Keleten ez a tünet nem lesz jellemző, ott a fejfájás esetén inkább a görcsös tünetek erősödnek fel, de ezek is csak enyhébb fokban. Amennyiben migréntől szenved, akkor egész nap kerülje az alkohol és a csokoládé fogyasztását. A napokban gyakorivá váltak az alvászavarok, ön is tapasztalhatta, hogy nehezen ébredt, és napközben is jellemző ilyenkor a fáradtság és tompaság. A csökkent koncentrálóképesség az egész napjára rányomhatja a bélyegét, de a délelőtti szép idő ellensúlyozhatja a tüneteket.

Gyulladásos panaszai, például az ízületi gyulladások is erősödhetnek, a következő napokban ezek a tünetek egyre intenzívebbekké is válhatnak.

Szabadtéri tevékenységek

Még marad a hideg, a némi napsütés miatt pedig érdemes kicsit kimozdulni és sétálni a friss levegő. Este csapadék érkezik, de várhatóan az éjszakai órákban lehet csak zavaró.

Milyen idő lesz szombaton?

Szombaton már több felhő lesz felettünk, és késő délutántól, kora estétől egy melegfront hatására helyenként eső, zápor, főként keleten havas eső, kisebb havazás, néhol ónos eső is kialakulhat. A nyugati-délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Hajnalban -11 és -5, kora délután 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Olvasta már?

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fáj a térde? Az ízületi ultrahang segíthet kideríteni az okát

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához