Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: a vasárnapi idő elronthatja a kedvünket

hidegfront , orvosmeteorológia, meteorológia, hidegfront, frontérzékenység, fejfájás, migrén

A vasárnap hidegfront vonul át felettünk.

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a fronttal terhelt helyzetben nem csak a kifejezetten erre érzékenyek, hanem mások is tapasztalhatnak kisebb-nagyobb tüneteket.

Az időjárás-érzékenyek frontos időben egyszerre akár többféle panasszal is küzdhetnek. Ha ön is görcsös fejfájást, izomgörcsöket, esetleg alvásproblémákat tapasztal, akkor ön is érintett lehet.

Hét különböző panasza is lehet a frontérzékenység miatt, ezt mutatja be mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás vasárnap

Vasárnap éjjel, hajnalban gyenge hidegfront halad át felettünk. Az arra érzékenyeken kívül a szeles időt nehezen tolerálókra is nehezebb nap vár, sokan ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetnek.

Amennyiben a hidegfrontra érzékenyek körébe tartozik, akkor enyhébb fejfájást, izom- és hasi görcsöket tapasztalhat, a tünetek számottevő mérséklődésére pedig este sem számíthat. Országosan várható, hogy a szélre érzékenyeknek is nehezebb napjuk lesz. Ha ön is érintett, akkor ebben az esetben is fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, illetve a gyerekek nyűgösebbekké, kezelhetetlenebbekké válhatnak.

A helyenkénti csapadék hatására az ízületi panaszok is felerősödhetnek most még napközben is, az előző napokhoz képest a felhősebb időben kellemetlenebb napban lesz részünk. Délután azonban javul a helyzet. A hirtelen időjárás-változás kellemetlen közérzetet, nyomott hangulatot okozhat. Az eddigi keringési panaszok nem szűnnek meg, most is ingadozhat a vérnyomás.

Szabadtéri tevékenység

A szabadban ingadozó lesz a hőérzet és a komfortérzet, a szél miatt a mért hőmérsékletet is alacsonyabbnak lehet érezni. A futó záporok miatt nem árt egy esernyőt kéznél tartani.

UV-sugárzás

Az UV-sugárzás mérsékelt.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához