Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: az lenne csoda, ha jól lenne szerdán

orvosmeteorológia, meteorológia, időjárás, fronthatás, frontok, időjárásérzékenység, vérnyomás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint rendkívül megterhelő kora tavaszban van részünk, ami a folyamatosan érkező frontok miatt lényegesen rosszabb az ilyenkor szokásosnál!

Pedig ez az időszak egyébként is egyike az év legtöbb humánmeteorológiai® terheléssel járó időszakának.

Vihar, hózápor, zuhanó hőmérséklet! Veszélyes hidegfront érkezik! Vegye komolyan a meteogyógyász® figyelmeztetését!

Fronthatás szerdán

Szerdán hidegfront alakítja a légköri helyzetet, ami az erős széllel együtt extra terhelést ró a szervezetre. Szinte mindenkinél lehetnek kisebb-nagyobb tünetek, nem csak a frontra érzékenyeknél! Megerősödő, sőt, sokfelé viharossá fokozódó széllel érkezik a front, a hőmérséklet pedig jelentősen visszaesik az előző napokhoz képest.

Általános lehet a fejfájás, gyakori a nyugtalanság, az éjszakai órákban pedig alvászavarok is felléphetnek. Erős görcshajlamra is számíthat, némileg növekszik a szívinfarktus kockázata, és a kismamáknál is előfordulhatnak erősebb görcsök. A szívbetegek állapota romolhat. Mindenkinek sok pihenés ajánlott, ha lehetősége van rá, akkor a fizikailag és a szellemileg megterhelő tevékenységeket is kerülje ezen a napon!

Milyen idő lesz szerdán?

Március 15-én felhős, borongós idő lesz az ország nagy részén, csak a nyugati és az északnyugati tájakon szakadozhat fel a felhőzet a délutáni órákban. Kezdetben többfelé, délután a középső tájakon, az Alföldön és az Északi-középhegységben valószínű eső, helyenként átmenetileg havas eső, havazás előfordulhat. Délután nyugaton és északnyugaton már csak egy-egy kisebb futó zápor alakulhat ki. Az északi-északnyugati szél sokfelé erős, viharos lesz. Napközben 2-10 fokra van kilátás. Lesznek olyan Dunától keletre eső tájak, ahol délután hidegebb lehet, mint reggel.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Magas vérnyomás: 7 módszer, amivel az orvos szerint is csökkentheti otthon

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához