Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: bár front nem lesz, mégis kellemetlen panaszokat hoz a péntek

orvosmeteorológia, front, fáradékonyság, fáradtság

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint újra előjönnek az ilyenkor jellemző panaszok, amikhez átmenetileg más egyéb tünetek is kapcsolódhatnak.

Az időjárás-érzékenyek a frontátvonulást követően sem számíthatnak teljesen tünetmentes időszakra, egyéni érzékenységtől függenek a fellépő panaszok! Ha ön is fáradékonyságot, lehangoltságot, esetleg keringési panaszokat tapasztal még a naposabb időszakokban is, ön is érintett lehet. Még nincsenek komoly panaszai?

Mit tegyen ha enyhén frontérzékeny? Ebben ad tanácsot mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás pénteken

Pénteken nem érkezik front, lesznek ködös és most viszonylag nagyobb területű napos tájak is. A magasban lévő, átlagosnál melegebb levegő a fokozottan érzékenyeknél melegfront jellegű hatásokat válthat ki. Emellett a köd is okozhat néhol panaszokat: ezek a ködfoltok helyenként csak nehezen szűnnek meg, és rétegfelhőzet is lehet belőlük, de délutánra a fátyolfelhők mellett szinte mindenhol napsütéses időben bízhatunk.

Hajnalban, reggel a nyirkos időben a kopásos ízületi panaszokkal élők akár intenzívebb végtagfájdalmakat is tapasztalhatnak. Ha ön is ezt tapasztalja, akkor egy kímélő reggeli torna átmenetileg enyhíthet a panaszain, de a tünetek napról napra újra előjöhetnek. A testmozgás hatására ugyanakkor élénkebbé, frissebbé is válhat, jót tesz a tompaság ellen is. Emellett akkor is tapasztalhatja a tünetei fokozódását, ha légzőszervi megbetegedésekkel küzd.

Amennyiben fokozottan érzékeny a melegedésre, akkor a napos, melegebb tájakon enyhébb vérnyomás-ingadozás jelentkezhet önnél - erre főleg a délelőtti órákban számítson. Emellett kissé fáradékonyabb is lehet a szokásosnál, alacsonyabb munkavégző-képességre, koncentrálási problémákra sz

Szabadtéri tevékenységek

A napos időben a szabad idejében ajánlott sokat sétálni a kinti levegőn, a szennyezett levegőjű közlekedési csomópontokat azonban próbálja elkerülni. A kórokozók terjedésének kedveznek a körülmények, különösen a párás, nyirkos időszakokban.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához