Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: csak egy kis szusszanásnyi szünetet hoz a szerda

orvosmeteorológia, fejfájás, front, tél

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint jön egy egynapos frontszünet, de aztán még bőven érkeznek a frontok a hét többi részében!

Az időjárás-érzékenyek csak egy kis ideig tapasztalhatnak mérsékeltebb hatásokat, és ennyi idő alatt nem is várható az állapot javulása. Ha ön is keringési panaszokat tapasztal, nyugtalan, nehezen tud aludni, ön is érintett lehet! Merjek-e elindulni?

Nagyon is fontos kérdés! Gyalog és autóval, életbevágó kérdésekre ad választ a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán egy napra nem érkezik újabb front, főként a Dunántúlon javul jelentősen a humánmeteorológiai® helyzet. A változékony idő azonban ezt követően még pár napig igénybe veszi a szervezetet.

Hosszabb-rövidebb időre előbukkan a nap, a naposabb idő miatt pedig jelentősen javulhat a hangulata és a közérzete. Az érzékenyebbek közül azonban többen ingerlékenyebbek lehetnek a megszokottnál, és a gyerekeknél is jelentkezhet kezelhetetlenség, engedetlenség.

Keleten egyes részeken tovább tart az élettanilag megterhelőbb, fényszegény időszak. A vérnyomás-panaszok továbbra sem mérséklődnek, emellett többen tapasztalhatnak alvászavarokat is. Napközben koncentrálási problémák is felléphetnek, főleg északkeleten, de rövidebb időszakokra ez máshol is jellemző lehet.

Szervezete hamarabb kimerül és legyengül a tartós igénybevételek, gyakori frontátvonulások következtében, így fogékonyabbá válik a járványokkal szemben. Fontos, hogy erősítse az immunrendszerét, a nyirkos, párás időben a vírusok könnyebben szaporodnak, terjednek.

Balesetveszély

A közlekedést helyenként élénk oldalszél nehezíti, a Dunától keletre pedig esőtől nedves, csúszós utakkal is érdemes számolni. Tompák a reflexek, az ingerlékeny, türelmetlen sofőrök pedig tovább fokozzák a balesetveszélyt. Nyugaton pedig ajánlott napszemüveget is bekészíteni, mert a napsütés elvakíthatja a közlekedőket.

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán eleinte még keleten, délkeleten fordulhat elő eső. Sok helyen már szakadozott lesz a felhőzet, és több órára kisüt a nap. Eleinte még élénk, helyenként erős lesz az északi, északnyugati szél, délután azonban mérséklődik, legyengül. Reggel az északi, dunántúli tájakon többfelé fagyhat, -3, +5 fok várható. Délután 5-9 fokot mutathatnak a hőmérők.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához