Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: ezért vár nehéz szerda a vérnyomásproblémákkal küzdőkre

orvosmeteorológia, hideg, fejfájás, ízületi fájdalom

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint folyamatos terhelés éri a szervezetünket, még a frontmentes idő ellenére is erősek lehetnek a tünetek!

Ritka légköri helyzet alakult ki térségünkben, igen vegyes és összetett élettani hatásokkal, fontos, hogy tisztában legyünk vele.

Rendkívül erős anticiklon uralkodik felettünk! Mivel jár ez, részletesen elmondja a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán front nem érkezik, ismét a nyugodt idő fogja okozni a legerősebb tüneteket. A megfázással is vigyázni kell, és a rosszullétek sem kerülnek el mindenkit! Érdekes módon ezeken a frontmentes napokon is legalább olyan erős humánmeteorológiai® tüneteket lehet most tapasztalni, mintha front jönne.

Sajnos a napi hőingás most is nagy, akár a 10-15 fokot is meghaladhatja, különösen a mélyebb völgyekben és a fagyzugos helyeken jellemző ez. Amennyiben vérnyomás-ingadozást tapasztalt az elmúlt időszakban, illetve görcsös fejfájással küzdött, akkor most sem pihenhet nyugodtan!

Megfigyelheti, hogy a nagyon hideg időben a hidegfrontéhoz hasonló tünetek léphetnek fel önnél is. Reggel helyenként keményebb fagyra (-10, -13 fokra) számíthatunk, országszerte előfordulhatnak kopásos jellegű ízületi fájdalmak. A sajgó testrészeket mindig tartsa állandó hőmérsékleten, védje a hideg levegőtől. Fokozott érzékenység esetén ehhez társulva izomgörcsöket is tapasztalhat, legintenzívebben a leghidegebb órákban.

A tél végi időszakban sem szabad megfeledkezni a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásáról, ami lehet tiszta víz, de akár meleg leves vagy tea is.

Szabadtéri tevékenységek

Használja ki a napos időszakokat! A szabad levegőn végzett séta, kirándulás során feltöltődhet energiával, sőt, a D-vitamin előanyaga képződhet a bőrben a napfény hatására. A napsütés immunerősítő hatással is bír. A fagyos reggelen különösen alacsonyan alakul a hőérzet, öltözzön fel jól, és napközben is elkél a sapka, sál, kesztyű. A gyerekek esetében fordítson még ennél is nagyobb gondot a megfázás elleni védelemre, több rétegű ruházattal óvja őket a hidegtől.

Milyen idő lesz szerdán?

Szerdán is sok napsütés várható, csupán eleinte nyugaton, délnyugaton lehet több felhő az égen, és délnyugaton a hó is szállingózhat. Később csapadék már sehol sem várható. Többfelé megélénkül a keleti-északkeleti szél. A fagyos hajnalt követően napközben a csúcshőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Ha ezt tapasztalja az ujjain, pajzsmirigybetegsége is lehet

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához