Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: fejfájást és keringési panaszokat hoz a csütörtök

orvosmeteorológia, fejfájás, ingerlékenység, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a tél beköszöntével a hidegebb időt nehezen viselő időjárás-érzékenyek továbbra is az állapotuk romlását tapasztalhatják, illetve most a keringési panaszok is megszaporodhatnak.

Az időjárás-érzékenyek számára még mindig nagyon megterhelő a helyzet, még ebben a frontmentes időben is felléphetnek akár markáns tünetek is. Ha ön is egyre lehangoltabb, ingerlékeny, vagy sokszor nem tud aludni, pihenni, ön is érintett lehet.

A felhőkben dől el az Ön állapota is! Nézze meg mit mond erről mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás csütörtökön

Csütörtökön nem érkezik front térségünkbe, viszonylag csendes, eseménytelen idő lesz. Reggel sokfelé nyirkosság ronthatja a humánmeteorológiai® helyzetet, és a fejfájás is okozhat kellemetlen perceket. Napközben a Dunától keletre hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, nyugaton viszont borongós, nyirkos marad az idő. Hiába a frontmentes idő, most pont az fogja okozni a bajokat!

Elsősorban az ízületi panaszokkal élőknek lehet nehezebb az ébredés, ők intenzívebb fájdalmakat is tapasztalhatnak. Célszerű egy kímélő tornával, a végtagok tehermentes átmozgatásával kezdeni a napot, ezzel csökkenthetőek a tünetek.

Ha az érzékenyebbek csoportjába tartozik, akkor kisebb, főként migrénes fejfájást tapasztalhat, jellemzőbben a nap első felében. A vérnyomás-ingadozás keleten lehet erősebb, főleg ott, ahol reggel erősebben lehűl a levegő. A rosszullétek többnyire csak átmenetiek, délután már alig jelentkeznek valakinél, azonban ha ezt tapasztalja, akkor ajánlott lepihennie némi időre, ha van rá lehetősége.

Most néhány napig nem veszi igénybe markáns légköri hatás a szervezetet. Azonban egyre jellemzőbb, hogy az immunrendszerünk kimerült, a vitaminraktárak kiürültek, ezért ön is egyre gyakrabban tapasztalhat ok nélküli fáradtságot, kedvetlenséget. A napos tájakon és időszakokban ezért különösen ajánlott a természetes fényben tölteni az időt, a napfény hatására a D-vitamin képződés elősegítése mellett a kedve is jobb lehet, javulhat a hangulata, a közérzete, ezzel együtt pedig a szellemi teljesítőképessége is.

Szabadtéri tevékenység

Az öltözködés során figyeljen arra, hogy könnyen megfázhat, ha alulöltözik. A nyirkos, tartósan borongós vidékeken pedig kifejezetten alacsonyan alakulhat a hőérzet.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához