Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: fejfájást, migrént, keringési panaszokat hoz a szerda

orvosmeteorológia, fronthatás, fejfájás, migrén

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a gyenge frontok és példátlan enyheség okozza most ezt a rengeteg tünetet!

Az időjárás-érzékenyek újabb tünetekkel is küzdhetnek a már napok óta jelentkező panaszok mellett. Ha ön is gyakori fejfájást tapasztal, erősödnek a gyulladásos tünetei, vagy hosszabb ideje fáradt, energiátlan, ön is érintett lehet! Példátlan, és sok szempontból fel sem mérhető mértékű veszély ez a meleghullám!

A legfontosabb dolgokat mondja el a meteogyógyász®!

Fronthatás szerdán

Szerdán markáns fronthatás nem érvényesül, de a magasban zajló kisebb fokú melegedés egyre több, és ezzel együtt egyre erősebb tünetet okozhat! Fejfájás, migrén, keringési panaszok - sorra jöhetnek elő! A reggeli ködfoltok feloszlása után a csúcshőmérséklet ismét több fokkal az ilyenkor szokásos átlag felett alakul, a tartósan enyhe idő halmozott terhelést jelent a legtöbb szervezet számára.

Többen érezhetik magukat indokolatlanul fáradtnak, álmosnak. A kevésbé érzékenyek is panaszkodhatnak: kábaság, koncentrálási problémák, fejfájás jelentkezhet. Fogyasszon sok folyadékot, és lehetőleg kerülje a mindennapi stresszt, most még a kisebb kellemetlenségek is fokozott ingerültséget válthatnak ki.

A hidegebb reggelen most is a kopásos eredetű ízületi fájdalmak erősödésére kell számítani, amik keleten húzódhatnak el nagyobb eséllyel. Ezen kívül a gyulladásos, reumatikus ízületi bántalmak is előjöhetnek. Ha hajlamos rá, akkor ingadozhat a vérnyomása, rosszullétek gyötörhetik, és kisebb puffadást is tapasztalhat.

Légszennyezés

A nyugalomba jutott levegőben, főleg északkeleten tovább növekszik a szennyezőanyagok koncentrációja. A nitrogén-oxidok és a PM10 mennyisége főleg a forgalmasabb csomópontokban lépheti át az egészségügyi határértéket. A szelesebb tájakon tiszta marad a levegő.

Időjárás szerdán

Szerda reggelre ismét többfelé képződik pára, köd, ami a délelőtt során a legtöbb helyen várhatóan feloszlik, így napközben már több órára kisüthet a nap. Gyenge csapadék napközben néhol északkeleten, az esti órákban néhol északon, északkeleten fordulhat elő. A déli szél néhol feltámadhat. Hajnalban -2, +6, délután 6-13 fok várható.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika/idokep
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához