Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: fejfájós lesz a szombat

orvosmeteorológia, front, fejfájás, hideg, vérnyomás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint az elkövetkező frontmentes időszak is sok tünetet okozhat az érzékenyeknek, olyankor akár intenzív panaszok is felléphetnek.

Az időjárás-érzékenyek a téli időszakban nagyon sokszor élnek át kellemetlen napokat, amikor a tüneteik látható ok nélkül is felerősödhetnek. Ha ön is gyakran rosszul érzi magát, kedvetlen, lehangolt, ön is érintett lehet. Telente sokaknál jön a téli depresszió, ami idén különösen erős lehet! Elmagyarázza mai videójában a meteogyógyász®:

Szombaton, és még ezután is több napig frontmentes marad az idő, azonban visszatérnek az ilyenkor gyakori és egyre makacsabb reggeli ködfoltok. Most is ez a helyzet: a szélvédett helyeken hajnalban párássá válik a levegő, és ez a pára, köd időnként nehezen szűnik meg. Ha feloszlott, akkor viszont kellemesebb hőmérsékletekben lehet részünk, a napsütés pedig kifejezetten kellemes hőérzetet teremt még a szél ellenére is, de most ezekből a tájakból lesz kevesebb.

Ez a makacs reggeli köd sokunknak okoz kellemetlenségeket. Először is, ezeken a tájakon fokozódhatnak a kopásos eredetű ízületi bántalmakkal élők panaszai, másodszor a nyirkos időszakokban a kórokozók is könnyebben terjednek. Ráadásul a hő- és komfortérzet is romlik, a fényhiány miatt pedig fáradékonyabbá válhat. Ha pedig ez az állapot tartósan fennáll, akkor az immunrendszer terheltsége is növekszik.

Az ízületi bántalmak és az immunendszer gyengülése sokszor az időjárással, vagy annak változásával hozható összefüggésbe. Emellett még a keringési panaszok is gyakoriak lehetnek, így, amennyiben ön is ezzel küzd, most nem számíthat állapotának teljes javulására.

Balesetveszély:

A közlekedésben a reggeli ködfoltok jelentik a legnagyobb veszélyt, a párás területeken a lecsapódó nedvesség csúszóssá is teheti az utakat. Emellett jelentősen lecsökken a látótávolság is, mindenképpen vezessen lassabban és óvatosabban! Néhányan tompa reflexeket is tapasztalhatnak, a friss levegő, az utazásba iktatott pihenőidő élénkítően hat. Főleg napnyugta és napkelte táján a napsütés is megzavarhatja a közlekedőket, célszerű napszemüveget kéznél tartani.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához