Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: hidegfront rontja el a szerdát

orvosmeteorológia front fronthatás időjárás meteorológia

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a front mögötti nyugodtabb napot érdemes kihasználni, mert a héten még sok terhelés vár ránk.

Egy kellemes nap után már megint hidegfront rontja el a humánmeteorológia helyzetet, de ez szinte mindenkit érint.

Új front a frontfilmen: a frontérzékenyek már el sem hiszik! A meteogyógyász® a Meteo Klinika TV-n:

Szerdán a reggeli órákban még hidegfronti hatás érvényesül, napközben viszont ennek erőssége érezhetően csökken. A panaszok közül a görcsös panaszok lehetnek a leggyakoribbak!

Szerdára virradóan egy gyenge hidegfront halad át térségünk felett, és még a nap elején is hidegfronti hatás érvényesül a Kárpát-medencében, aminek erőssége a nap folyamán egyre csökkenni fog, sőt, délre már keleten is gyengül. A front mögött kisüt a nap, megszűnik a szórványos csapadék is, és a szél is fokozatosan mérséklődik. A panaszok azonban egész nap jellemzőek lehetnek!

Orvosmeteorológia

Ha érzékeny a hidegfrontra, akkor annak ellenére, hogy napközben már nem lesz felettünk a front, szinte egész nap tapasztalhat fejfájást, emellett izom- és hasi görcsök is felléphetnek önnél. A vérnyomás-ingadozás nagyon gyakori ebben a helyzetben, nem javasolt az átlagosnál megerőltetőbb tevékenységeket végezni.

Amennyiben kopásos eredetű ízületi fájdalmakkal küszködik, akkor a következő napokban végtagfájdalmai fokozódására számíthat, erre elsősorban a reggeli órákban van esély.

Délután a naposabb időben várhatóan érezhetően javul majd a közérzete. Ugyanakkor keleten eleinte többfelé még magasabb páratartalmú idő várható, mely az időseket és a vérnyomáspanaszokkal élőket terheli meg legjobban, valamint általános tompaság, koncentrációs zavarok jelentkezhetnek.

Pollenek, allergia

A pollenszint közepes, már a parlagfű is okozhat enyhe, vagy az érzékenyebbeknél közepes intenzitású tüneteket. Próbálja kerülni a gazos mezőket, réteket!

Szerdai időjárás

A szerdára virradó éjszaka keleten többfelé, délen helyenként alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar. Napközben már a napsütésé lesz a főszerep, csak egy-két zápor alakulhat még ki északkeleten és északnyugaton. A nyugatias, illetve a délies szél többfelé élénk, néhol akár erős lehet. A maximum-hőmérséklet 26 és 31 fok között alakulhat.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához