Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: szombaton egy picit fellégezhetünk

orvosmeteorológia, front, fejfájás, napsütés

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint a viszonylag legkedvezőbb szombat után brutális folytatásra számíthatunk!

Brutális dolgokat produkál a megváltozó időjárás! Globális szinten is komoly problémák jelentkeznek, de itthon sem számíthatunk sok jóra! A legforróbb nap!

Brutális kilátások, főleg frontérzékenyeknek a Meteo Klinika TV videójában! Vegye komolyan a meteogyógyász® figyelmeztetését!

Fronthatás szombaton

Egyetlen viszonylag kedvező humánmeteorológiai helyzetű napot ad az időjárás a frontérzékenyek számára. A pénteki front után egy csendes, száraz, napos és még elviselhető hőmérsékletű napra számíthatunk, sokan viszont már nagyon is megérzik a beinduló melegedés terhelő hatásait.

Emiatt megszaporodnak a fejfájásos panaszok, sokan figyelmetlenebbé válnak, rosszulléteket és szokatlan fáradtságot tapasztalhatnak.

A nagy napi hőingás is hozzájárul ahhoz, hogy gyakori lesz a vérnyomás-ingadozás, a keringési panaszok és a mellkasi diszkomfortok jelentkezése.

De ezzel együtt még mindig a szombat lesz a legkedvezőbb napunk. Használjuk ki azoknak a munkáknak az elvégzésére amikre a következő napokban szükség lenne, mert ennek a feltételei a folytatásban erősen romlani fognak.

Tegyünk meg mindent a lakások hűvösségének a megőrzéséért. Ha okosan, csak a kora reggeli órákban szellőztetünk és minden lehetséges módon kizárjuk a nap sugárzó hőjének a bejutását, ezzel elodázhatjuk a lakás hőmérsékletének elviselhetetlenné válását. A felmelegedő lakásban erősen romlik ha az alvás minősége is.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Mit jelent, ha nyom, fáj a mellkas? Infarktust vagy pánikrohamot?

EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

#magas vérnyomás

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához