Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: fronthatás közeledik, készüljön, ha fejfájós!

fejfájás

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint továbbra is a meleget nehezen viselőknek lehet nehezebb napjuk, de hamarosan frontterhelés is érni fog minket.

Az időjárás-érzékenyek számára egyelőre a szokatlan meleg jelenti a legnagyobb igénybevételt, de hamarosan frontterhelés is előfordul. Ha önnek is gyulladásos, puffadásos vagy fejfájásos panaszai vannak, ön is érintett lehet! Ennyi terhelést nagyon sok ember szervezete nem tud elviselni, magyarázza videójában a meteogyógyász®!

Hétfőn estig még nem történik változás a humánmeteorológiai® helyzetben, marad a frontmentes, kimondottan enyhe idő. Több lesz már viszont a felhő, a borongós, nyirkos napon könnyen megbetegedhet, elengedhetetlen a vitaminok pótlása.

A front hiányában a lehangoló, eseménytelen időben is akadnak humánmeteorológiai® panaszok. Nagyon fontos, hogy ön is gondoskodjon a vitaminok pótlásáról.

Reggel többen ébredhetnek ízületi panaszokkal, melyek közül a nyugaton élőknél a gyulladásos, az ország többi részén a kopásos jellegű bántalmakkal élők fájdalmai erősödhetnek fel. A napok óta tartó, humánmeteorológiailag megterhelő időszak hatására egyre fáradtabbnak érezheti magát, szervezete fokozatosan kimerül, ezért szükséges a vitaminok rendszeres pótlása.

A szürkeség hatására kedvetlenné, lehangolttá válhat, a rosszkedv és a fényhiány együttesen pedig gyengítheti az ellenálló-képességet is. Egyre aluszékonyabb, feszültebb lehet, ezért alkalmanként érdemes lepihenni egy kis időre, ha az ideje engedi. Éjszaka hidegfront érkezik, fokozódik a görcshajlam!

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához