Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: meddig mosolyog vissza ránk a Nap? Ez lesz pénteken

orvosmeteorológia fronthatás ma időjárás meteogyógyász orvosmeteo napsütés

Ilyen szép időben nehéz elképzelni, hogy panaszok jelentkeznek, pedig a egyre többeknél megfigyelhető ez a helyzet.

A fejfájósok készüljenek, nem lesz egyszerű a helyzet!

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint egyre többeknél és egyre erősebb fejfájás jelentkezhet, átmenetileg fokozódik a terhelés. Új terhelésekre kell számítaniuk a frontérzékenyeknek a nyárias hőmérsékletek ellenére is.

Az ízületi panaszok közül egy nagy csoport fogja megérezni ezt a humánmeteorológia helyzetet! Ebből a videóból kiderülnek a részletek

Még pénteken sem érkezik front térségünkbe, továbbra is kellemes, szép őszi időre számíthatunk. A korábban tapasztalt koncentrálási problémák és a fáradtság-érzet fokozatosan megszűnik, de a fejfájása akár makacsabbnak is bizonyulhat. Ennek oka, hogy estétől már egy gyenge hidegfront közelíti meg térségünket!

Estig azonban még élettanilag igen kedvező lesz a légköri helyzet, folytatódik a frontmentes időszak. Csapadék nem rontja a helyzetet, sok a napsütés, és a délutáni órákban akár a 28 fokot is elérheti a hőmérséklet.

Ilyen szép időben nehéz elképzelni, hogy panaszok jelentkeznek, pedig a egyre többeknél megfigyelhető ez a helyzet.

A nagy napi hőingás miatt sokfelé vérnyomás-ingadozás léphet fel, de napközben ezek a tünetek is mérséklődnek. A fejfájás azonban tartós lehet, főleg a migrénes jellegű panaszok gyakorisága növekszik emellett a légköri helyzet mellett. A magasban az ilyenkor szokásosnál több fokkal melegebb légtömegek vannak jelen, a fokozottan érzékenyek pedig megérzik ezt a szokatlan helyzetet.

Amennyiben az előző napokban álmosságot, bágyadtságot tapasztalt, illetve nehezebben tudott koncentrálni, akkor ezek a problémák is megszűnnek. Mivel az összpontosító-képesség javulására számíthat, így az otthoni munkában, a feladatok elvégzése során is javulhat a teljesítménye.

Szabadtéri programok

Reggelente hűvös van, a megfázás elkerülése érdekében ne hagyja otthon a vastagabb ruhadarabokat. A réteges öltözet javasolt, délután ugyanis a napos időben jelentősen javul a hőérzete. Ezt most élénk szél sem csökkenti.

Balesetveszély:

A közlekedésben napsütés különösen alacsony napálláskor (tehát napkelte és napnyugta idején) lehet zavaró, a napszemüveget mindig célszerű a magánál tartania! Reggel ködfoltok is lehetnek, ezek területén vezessen fokozott óvatossággal!

Időjárás pénteken

Pénteken sem várható változás időjárásunkban, marad a napos, száraz idő. Néhol északnyugaton lehet élénk a délies szél. Hajnalra helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. A minimumok 7 és 16, a maximumok 25 és 29 fok között alakulnak.

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

<KÖVETKEZŐ CIKK>

Fejfájás, rossz étvágy és szédülés - a rák korai tünetei is lehetnek

Mi a Tünetkereső? Ingyenes tünetellenőrző, ami percek alatt segíthet beazonosítani a problémáját!



EGÉSZSÉGKALAUZ DOSSZIÉ mappa

szívritmuszavar

Forrás: EgészégKalauz / Meteo Klinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához