Ezeket látta már?

Orvosmeteorológia: gyönyörű őszi időt és figyelmetlenséget hozhat kedden a vénasszonyok nyara

ősz, orvosmeteorológia, vénasszonyok nyara, front

A Meteo Klinika részletes tájékoztatása szerint továbbra is a frontmentes időben jellemző tünetek kerülnek előtérbe, amik sokaknál erősebb panaszokat jelenthetnek.

Az időjárás-érzékenyek helyzetében nagyfokú romlás most nem várható, azonban az eddig tapasztalt tünetek az előző napokhoz hasonlóan most is előjöhetnek. Ha keringési problémákat tapasztal, puffadástól szenved, vagy csak tartósan fáj a feje, ön is érintett lehet.

Csendes vénasszonyok nyara, és mégis jönnek a panaszok? Ezt magyarázza el mai videójában a meteogyógyász®:

Fronthatás kedden

Kedden viszonylag kellemes, frontmentes időre számíthatunk, a legtöbbünk az időjárás jótékony hatásait tapasztalhatja meg. Azonban a melegfrontra fokozottan érzékenyek körében enyhébb tünetek felléphetnek: többek között kisebb fokú migrén és álmosság is jelentkezhet, alvászavarokat is tapasztalhat, ha ön is az érintettek közé tartozik! Napközben inkább az élénkítésre helyezze a hangsúlyt, a figyelmetlenség, szétszórtság ugyanis kellemetlen perceket okozhat. A kávét és az energiaitalokat azonban kerülje! Egyeseknél intenzívebbé válhatnak a gyulladásos panaszok is, amik a következő 1-2 napban még szintén jellemzőek lehetnek, de a hét második felében már várhatóan háttérbe fognak szorulni

Ha nem tartozik az érzékenyek közé, akkor a napos, kellemes hőmérsékletű időben jótékony humánmeteorológiai® hatások érvényesülnek.

Szabadtéri tevékenység

A délutáni órákban nagyon kellemes a hő- és komfortérzet, de reggel most is vastagabb ruhadarabokra lesz szükség. Ügyeljen az öltözködésre, könnyű most megfázni! A kinti programoknak kedveznek a feltételek.

Olvasta már?

Kövesse az Egészségkalauz cikkeit a Google Hírek-ben, a Facebook-on, az Instagramon vagy a Twitter-en is!

Forrás: meteoklinika
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Híreket a Google hírfolyamához